učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Stanovnici Crne Gore potrošio na hranu gotovo 28 posto svog proračuna

Prema istraživanju tvrtke MoveHub (stranica movehub.com), koja je specijalizirana u pružanju informacija o najpopularnijim odredištima za imigracije, prosječna četveročlana obitelj u Crnoj Gori svaki tjedan proveo na koš hrane gotovo 28 posto prosječne tjedne plaće.

Za kupnju ovog proizvoda obitelj u regiji moraju biti od 14.41 do 39.19 posto prosječne tjedne plaće.

Istraživanje je provedeno u skladu s aktualnim cijenama za svaku zemlju istovjetne robe, kao što su kruh, riža, voće, povrće, meso i mliječni proizvodi, u usporedbi s prosječnim plaćama. Istraživanje obuhvaća ukupno 122 država.

Među balkanskim zemljama najbolje klijenata u Sloveniji, koji rangira 39.. Postotak troškova hrane postavljen u zemlji je 14,5% od plaće.

Nakon toga slijedi Hrvatskoj 18,5% - 58. mjesto i Makedoniji, gdje je prosječna obitelj potroši oko 20,8% svog proračuna na hranu. Trebalo je 62 mjesto u ocjeni.

Crna Gora zauzela 79. mjesto s 27,3 posto. Međutim, to je veći od ostalih država u regiji. Dakle, Srbija zauzela 85., Albanija - 92th i zatvara rejting Balkan - Bosna i Hercegovina, koja je na 95. mjestu u objavljenom online istraživanje tvrtke rang.

Crna Gora se nalazi u skladu sa zemljama kao što su Kina, Tajland, Kolumbija, Kostarika i Peru, koji također ističe od 27 do 30 posto prosječne tjedne plaće za obilazak prodavaonica.

Hrvatska je, pak, sa 18,53% u skladu s Argentini, Čileu, Japanu, Urugvaj i Venezuela.

Na temelju objavljene rang zemalja - članice Europske unije, veći postotak od cijene hrane iznosio građana Bugarske i Slovačke.

Ukupna lista vani pod vodstvom Ugandi, gdje su tjedni nabava hrane potrebne izdvojiti 275.86 posto prosječne tjedne plaće u toj zemlji. Sljedeća Etiopija sa 257.46%, a zatvara prva tri sa 215.24 posto Keniji.

Najniža ukupna cijena košare hrane za četveročlanu obitelj, prema istraživanjima u Kataru. To je samo 2,62 posto od prosječne plaće u zemlji.

U usporedbi sa zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza - Rusija u tom poretku je 49. mjesto sa 16.42 posto, Bjelorusija 70., Gruzija je na 101-og mjesta na.

Ukrajina se nalazi na 102 mjestu. Građani ove zemlje troše 54,46 posto zarađenog novca na trgovine shopping izlet.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.