učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Daybabe - samostan

Daybabe - tzv aktivni samostan Mitropolije crnogorsko primorje od Srpske pravoslavne crkve, koja se nalazi 4 km od Podgorice na istoimenom brdu.

Hram (podzemna kuća Kraljice Neba, kako se zvao Sveti Simeon) je posvećen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Osnovali su sredozemne Simeon (Popovich) u 1897, gotovo odmah nakon oslobođenja Podgorici turskih vojnika. Prema zapisima, preostali Sv Šimuna, on je osnovao samostan na mjestu gdje je pastir iz Zete Petko Ivezichu (kasnije monaha Platon) bio je čudesan vizija.

To se dogodilo 1890. godine: jednom kad Petko Daybabskoy ovce na planini, bio je svetac u svijetlim biskupskim haljinama i proglašen je dječak vodio utakmicu u stadu od planine i sagradio crkvu na ovim stranicama. Sveti Simeon odlučio pomoći mladom čovjeku da volju sveca. Ovaj plan Metropolitan blagoslovio i odobrio crnogorski kralj Nikola I.

Tako je u pećinama brda Daybabe postojala je crkva posvećena Uznesenju Blažene Djevice Marije, koja je posvećena 22. prosinca 1897. godine.

U ovom samostan Sv Simeon proveo ostatak svog života, a umro je 1. travnja 1941. godine, u njoj svoje Nekorumpirani relikvije ...

29. travnja 2010, na sastanku Svetog vijeća Biskupske Srpske pravoslavne crkve Simeon (Popovich) je kanonizirao i cijenjen kao sveto redovnika. Dan njegovu sjećanju - 19. ožujka (1. travnja do novog kalendara).

Samostan je izvanredan u da ima čudesan porijeklo. Sama pojava špilje utvrditi strukturu budućeg samostana. Jama se sastoji od tri dijela koji se nalazi u prirodi po obliku križa. Glavni jama je najveći, je oltar u njoj. Špilja je proširen i kapela su stvoreni na obje strane. Vanjski izgleda kao redoviti crkve, ona ima samo fasada izgrađena na stijeni, te dva zvonika na strane.

Međutim, ako idete unutra, vidimo cijeli podzemni kompleks. Crkva zidovi su ukrašeni slikama i ikonama redovnika. On je stekao slavu kao mudri savjetnik, ispovjednika i iscjelitelj.

Zbog svoje strukture i činjenici da se nalaze na Nekorumpirani relikvije svetog Šimuna, samostan je postao naširoko poznat izvan svoje lokalne zajednice. Posjet samostanu je cilj mnogih hodočasnika.

-
Potapov rimski

#potapovfoto

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: