učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

15 zemalja članica UN-a uskraćeno pravo glasa

Ove su mjere usvojene od strane glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona o ... neplaćanja članarine!
Opća skupština UN-a je obaviješteno da je Libija, Bahrein, Mali, Dominikanska Republika, Burundi i druge zemlje ne mogu sudjelovati u glasovanju. Pod prijetnjom je Iran, ali prema press-tajnik Skupštine, Daniel Thomas, „morao platiti” i mogu glasovati.

Venecuela zaglibio u krizi, to je također bez prava glasa, unatoč činjenici da ona mora ispuniti ovlasti predsjedatelja sljedećeg mjeseca. Njegov dug - samo 3 milijuna $.

Svaka zemlja ima svoj „plan” za uplatu članarine, na temelju mnogih faktora. Prema podacima 2013. godine, najizdašniji su doprinosi iz SAD-a - 618 milijuna dolara, čime pokriti 22% proračuna Ujedinjenih naroda. Doprinosi iz Rusije mnogo skromniji - nešto više od 60 milijuna dolara, ali to vam omogućuje da ostanu u prvih deset plaćanja uz Koreji i Australiji. Crna Gora je također član UN-a od 2006. godine i plaća godišnju 0,005% proračuna UN-a, što je jednako za gotovo 130 tisuća dolara, a može se usporediti s isplatama u Zambiji i Nepalu.

Glavna skupština ipak odlučio da neće lišiti prava glasa u zemlji, u kojoj je depresivno financijska situacija: Jemen, Somalija i drugi.

Međutim, u kritičnim situacijama, pravo glasa imaju svi 193 zemlje članice UN-a, bez obzira na njihovu financijsku solventnost.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: