učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crna Gora jača kontrolu nad rodilištima

Crna Gora Ministarstvo zdravlja ponovno je skrenuo pozornost na prevenciju infekcija i usklađenost sa sigurnosnim standardima u rodilištima odjela u zemlji. Posljednji inspekcijski dogodio nakon što je smrtonosni virus je život djeteta u bolnici u 2014.

Zajednički inspekcija Ministarstva zdravstva i Ujedinjenih naroda Dječjeg fonda (UNICEF) počela ovog ponedjeljka. Svrha nadzora je da se dodatno smanjiti potencijal za širenje infekcija u bolnicama. Akciju je podržan od strane stručnjaka iz Trsta Instituta za dijete i zdravlja majki.

Tijekom desetodnevnog inspekcije će biti zajednički procjena sigurnosti i kvalitete skrbi za bolesnika majkama i novorođenčadi. Pregledajte planirane tri velika javna bolnica u zemlji - u gradovima Podgorici, Nikšiću i Cetinju.

Ova metoda kontrole kvalitete zdravstvenih ustanova će se u budućnosti u svim segmentima zdravstvenog sustava. Ovo nije procjena našeg trenutnog posla, ali moramo držati ga sa relevantnim stručnjacima, a na temelju nalaza za ažuriranje sustava zdravstvene zaštite, kazao je u izjavi ministra zdravstva.

Prvi izvještaj UNICEF-a o stanju u crnogorskim rodiljne domovima, objavljen 2013. godine, pokazalo je da skrb za majke i novorođenčad u Crnoj Gori su često loše kvalitete, a posebno za informacijama, povjerljivost i, općenito, za majke i djecu. On je također pokazao niske razine kliničke skrbi, često nemaju osnovnu opremu za njegu beba. Nedostatak interakcije između opstetričara i neonatologiju. Iz rezultata izvješća slijede i zaključio da je u zdravstvu ne poštuje načelo povjerljivosti i privatnosti. visoka razina carskim sekcija je registriran.

U izvješću je navedeno da je u većini rodilišta ne poštuje osnovna pravila higijene. U nekim uredima nisu pravilno organizirana mjesta za pranje ruku nije dovoljno tekući sapun, jednokratni ručnici i antiseptik.

Drugi pregled u bolnicama slijedi smrtonosni virus infekcije u bolnici u Bijelom Polju, u studenom 2014. godine, kada je zaraženo petero djece, od kojih je jedan umro dva tjedna nakon početka bolesti. Liječnici potvrdili da je dijete bilo sepsu i meningitis uzrokovan infekcijom. Ministar zdravstva Miodrag Radunović ostavku nakon incidenta, ali stotine ljudi organizirali prosvjed u glavnom gradu, zahtijevajući više akcije od strane vlasti. Ručno rodilištu u Bijelom Polju su otpušteni, a državno odvjetništvo pokrenulo je istragu kako bi se utvrdilo krivca u širenju zaraze i smrti djeteta.

Nakon incidenta u Belo Polje, Ministarstvo je obećao da će poduzeti mjere kako bi spriječio infekcije i poboljšati kontrolu na svim javnim bolnicama u zemlji.

#VitoSergejevic




izvor

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: