učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Vojnika od US Air Force nuklearni projektil razbio

Ona je postala poznata zahvaljujući američkog ratnog zrakoplovstva službenu izjavu stavlja u publikaciji Associated Press. Međutim, incident zrakoplovstvo izvijestio je odmah, već gotovo godinu i pol dana nakon stvarnog incidenta koji se dogodio sredinom svibnja 2014. godine.

Prema priopćenju, tri vojnika 320. raketne eskadrila od 90. raketne Wing United States Air Force tijekom sljedeće održavanje jedne interkontinentalne balističke rakete s nuklearnim bojevim „Minuteman” pokazao nesposobnost, zbog čega je raketa došla u „Out of Service”.

Za referencu: „Minuteman” - multi-stage balističkih projektila, stoji američka vojska od 1970. godine te se stalno usavršavati. To je nuklearna bojeva glava od TNT oko 2 megatona, a let udaljenost - 13.000 kilometara. Za 2008. SAD ima 450 jedinica takvih raketa.

Kasnije, projektil je uklonjen iz silosa i podvrgnuti popravak, čija je cijena gotovo $ 2 milijuna. Izjava iz ratnog zrakoplovstva nije otkrila detalje, kao i sudbinu nesposobnih vojnika, ali inzistira da je sigurnosna prijetnja ili radioaktivno onečišćenje nije i nije.

Ovo nije prvi put da je takav nemar u obavljanju važnih zadataka: 2013 policajci Air Force kažnjen za lijevo otvoriti vrata u podzemni bunker, gdje se pokrenu nuklearni projektil, u godinu dana kasnije započeo je istragu ilegalno posjedovanje droge druga dva Air Force službenika. Također je dobio velik publicitet priču za varanje na sustavima ispit testovi znanja za pokretanje nuklearnih raketa časnika 341-og Projektil krila.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: