učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Bosna i Hercegovina će podnijeti zahtjev za članstvo u EU

U ljeto 2015. godine između EU i Bosne i Hercegovine stupio je na snagu Sporazum o suradnji i stabilizaciji - u stvari, to je bio prvi korak prema ulasku zemlje u Europsku uniju. Zahtjev da se pridruže Bosna i Hercegovina namjerava podnijeti 15. veljače, međutim, pitanje budućeg članstva u EU je praktički riješiti - Bert Koenders - Nizozemski ministar vanjskih poslova pohvalio ulazak zemlje u Uniju. Sjetite se da je ove godine u EU pod predsjedanjem Nizozemske i njihovu podršku puno znači.

No, to ne znači da je u veljači Bosni i Hercegovini će biti dio članica Europske unije - to treba biti u skladu s određenim uvjetima i postupcima, ponekad mijenjaju zakonodavstvo i infrastrukturu kako bi se zadovoljile stroge standarde.

Jedan od najvažnijih uvjeta je usklađenost s načelima slobode, demokracije, poštivanja ljudskih prava, temeljnih sloboda i vladavine prava i, naravno, Europsko vijeće jednoglasno je glasovao u korist ulaska u Europsku komisiju, nakon savjetovanja sa i odobrenja od strane Europskog parlamenta. U ovom trenutku, 28 zemlje u Europskoj uniji.

Točan datum pristupanja Bosne i Hercegovine u EU nije poznat, ali prema mišljenju stručnjaka izdanju Slobodne Bosne progonoziruyut ovaj događaj već 2018. godine - svaka zemlja smatra pojedinačno i ne postoje rokovi i odnosa između razmatranje zahtjeva i odobrenja Uprave.

#homlessdog

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: