učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ulcinj će UNESCO-ov popis

Povijest Ulcinj ima više od desetak stoljeća - smatra se da je grad osnovan još u 5. stoljeću prije Krista kolonisti iz Kolhide. O gradu legendi, od kojih je jedan da je u tvrđavi starog grada je zarobljen od strane Turaka Cervantes, a ime junakinje svog romana „Don Quijote” Dulcinea dolazi od talijanske verzije ime grada.
U ovom trenutku, u starom dijelu grada nalazi se arheološki i etnografski muzeji, kao i hotela i restorana.

U svibnju prošle godine Vlada Crne Gore odlučila je pokrenuti postupak za izradu prekrasan stari grad je UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. U početku, ovi prijedlozi su napravljene i Društvo prijatelja i poštovalaca Starog grada Ulcinja, a tek nedavno su otkrili potporu među gradskih vlasti da pokrene postupak. Sada popis uključuje više od 1000 predmeta, kako prirodnih i ljudskim stvaralaštvom, te pruža dodatnu njegu i zaštitu od bilo kakvih vanjskih utjecajnih faktora, prioritet u raspodjeli sredstava za obnovu i, na kraju, povećava ugled i značaj tursticheskuyu mjestu.

Unatoč udaljenosti od nekih od grada, njegova popularnost raste u zemlji svake godine i to zbog jednog od najvećih pješčanih plaža u Crnoj Gori i Europi općenito - Velika Plaza.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: