učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Pregovori o pristupanju Crne Gore u NATO će se održati u veljači.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je rekao da su pregovori s Crnom Gorom da se pridruže Sjevernoatlantskom savezu, počet će u drugoj polovici veljače.

Sjetite se da je od formiranja 1949. godine, članstvo u NATO povećao sa 12 na 28 sudionika

U 2015. godini, uzeli smo još jednu važnu odluku, što pridonosi većoj stabilnosti na zapadnom Balkanu. Mi formalno pozvati Crnu Goru za početak pregovora koji će postati 29. članica NATO-a. Razgovor o uvođenju trebala započeti u veljači. To je jasno obećanje za one koji žele da se pridruže NATO-u, koji kaže da su vrata Saveza otvorena, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Ovo proširenje je povećanje u euroatlantskoj sigurnosti. Nakon summita u Walesu u 2014. ušli smo u razdoblje revitalizaciju i usmjerena pregovore s Crnom Gorom, u pripremi za donošenje odluke u prosincu 2015., kada je ministar vanjskih poslova NATO pozvao Crnu Goru za početak razgovora o priključenju. Savez se raduje završetku procesa pristupanja i ratifikacije. U svjetlu odluke o raspisivanju Crna Gora slijedi snažne reforme u zemlji, koja je pokazala predanost zajedničkim vrijednostima i međunarodnoj sigurnosti. Očekujemo daljnji napredak u reformi i podršku Crnoj Gori u procesu, rekao je Stoltenberg.

#VitoSergejevic

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: