učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Protiv vlade okupilo se u Crnoj Gori

Jučer je u Podgorici oporbenih pristaša izašli na protuvladinim prosvjedima. Skup je organizirala crnogorskog oporbenog saveza i demokratskom frontu protiv vlade i njenih ključnih članova uoči glasovanja o povjerenju u vladu.

Prednji je pozvao oporbene zastupnike da glasaju protiv kabinetu premijera Mila Đukanovića, koji je optužen za korupciju, nedemokratske postupke i izborne prijevare.

Pravo Savez je rekao da ako se oporbeni zastupnici poduprijeti vladu u ponedjeljak, to će značiti da će glasovati protiv demokracije, vitalnim interesima države i protiv volje građana.

Vođa oporbene Laburističke stranke, Janko Vučinić, također je pozvao ljude koji su se okupili ispred parlamenta, da glasaju „protiv” na povjerenju Đukanovića.

Prosvjednici su dobili zeleno i crvene kartone, tako da oni mogu pokazati svoj glas tijekom sastanka.

Vođa prosrpskih stranaka Nove Andrija Mandić rekao građani Crne Gore mora promijeniti tu situaciju. Mi ne bi trebali samo biti poslušni sljedbenici.

Oporba je rekao da ako Đukanović izgubio u ponedjeljak, on će obustaviti prosvjede koju je u rujnu prošle godine, objavio pobjedu i pozvati druge oporbene stranke na pregovore o uspostavi privremene vlade.

Sjetite se da je Đukanović pozvao parlament da prođe glasovanje o povjerenju Vladi 19. prosinca 2015. godine.

Premijer, koji je bio predsjednik i premijer od 1991. godine, optužio oporbu za pokušaj blokirati zemlju od ulaska u NATO, koji je rekao da su ovi prosvjedi trebali Rusija.

Crna Gora ima brojne srpske zajednice, tradicionalno imaju bliske odnose s Rusijom, koji je čvrsto protivi Alliance proširenje na istok.

U posljednjih nekoliko mjeseci, opozicija pozvala Đukanovića da podnese ostavku. Protestni pokret došao do otvorenog sukoba s policijskim snagama prosvjednika koji su trazili nove izbore.

Đukanovićeva ured, u međuvremenu, je izgubio većinu u parlamentu zbog nedostatka jedinstva vladajuće bloka - Demokratske partije socijalista (DPS), koji ne dijeli mišljenje Socijaldemokratske partije (SDP).

Prosvjednici su rekli da neće glasati za premijera Đukanovića, koji treba nove saveznike među opozicije oštro sinkroniziran dobiti najviše.

Ako premijer neće biti u mogućnosti pružiti takvu podršku u parlamentu, to će morati imenovati opće prijevremene izbore.

#VitoSergejevic

izvor Foto rbc.ru

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: