učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

U Zagrebu možete jahati na kraljevskoj kočiji

S ovog proljeća počinje djelovati jedinstveno putovanja turneju po Zagrebu predstaviti kraljevsku kočiju, u vlasništvu austrijskog cara Franje Josipa, a prije njega - Hrvatska grofa Josipa Jelačića, poznatog otkaz u Hrvatskoj kmetstva - kmetstva. Kočija je napravljen u sredinom 18. stoljeća, a koristi se uglavnom za putovanja između Zagreba i Beča. 250 godina života ne ide na njezinu korist, a sadašnji vlasnik Miljenko Milinović već je uloženo u rekonstrukciju oko 100 tisuća eura, pretvarajući ga u moderan vozila - motor, navigaciju i poseban računalni program koji govori posjetitelje o Rutna atrakcija na 4 jezika, hoće obilazak ugodan i nezaboravan. Prema vlasniku, 6-km rute će obuhvatiti mjesta kao što su Katedrala u Zagrebu, Dolac, Trg bana Jelačića, Krvavog mosta, Trga svetog Marka i na području Katarina Zrinski.

- Projekt je zamišljen povezati prošlost, sadašnjost i budućnost. Na obnovu kočiji je trebalo 4 godine i gotovo 4000 radnih sati od najboljih 15 umjetnika - od bravara i stolara, električara i završnu svoj nakit rad na priručniku za montažu pametan preljevima. Sve će biti spreman u proljeće, dolazak delegacije iz Europske unije, ostaje samo dovršiti najteži dio posla povezan sa zlatom - to će nas odvesti o još 2 mjeseca. To je odličan rezultat s obzirom da sam ga kupio potpuno prazna i potrebna kompletnu rekonstrukciju iz temelja - rekao je Miljenko Milinović.

Dizajn interijera koristi prirodni drvo: breza, lipa, a unutrašnjost je obložen kožom, svile i satena mletačkoga. Također u dnevnom boravku nalaze se dva jedinstvena kofer, napravljen otprilike u isto vrijeme s trenerom i njezinog komplementarnog kraljevskog luksuza. Cijena turneje još nije imenovan, ali s obzirom na trošak vlasništva, to neće biti proračun.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: