učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Srbi potlačeni u Crnoj Gori?

Bivši član Glavnog vijeća stranke „Nova srpska demokracija” Milovan Živković ponovno je pokrenuo pitanje diskriminacije Srba u Crnoj Gori. Podsjetimo da je u svibnju prošle godine na istom je rekao lider Andrej stranka Mandića, na sastanku s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Tada je vođa pro-srpska stranka tvrdi da je svjestan asimilacije Srba održan u Crnoj Gori i zatražio pomoć od predsjednika Srbije.

Na osnivačkoj skupštini Srpske stranke, održanoj u bijelom polju 24. siječnja, Milovan Živković je rekao da Srbi čine 28%, ali nemaju svoje predstavnike u vlasti, policiji, zdravstvu. Živković također tvrdi da su to srpski (autentičnih Srba) ne može biti u zakonodavnim tijelima.

Prema Milovan Živković, srpski narod u Crnoj Gori može se smatrati diskriminirana manjina po svim osnovama. U isto vrijeme, on je istaknuo da su neki Srbi su krivi za sadašnje stanje: 28% neće biti većina, Srbi bi trebali zamijeniti retoriku i asimilirati u crnogorskom društvu, rekao je Živković.

„Nova srpska demokratija” - Parlamentarna partija Crne Gore, oporba vladajuće stranke, je igrao aktivnu ulogu u organiziranju protuvladinim prosvjedima, protivi ulasku Crne Gore u NATO.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: