učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Đukanović: Ne mogu Socijaldemokratska partija i biti više snage, a opozicija

Crnogorski parlament na prvoj izvanrednoj sjednici, rasprava o pitanju povjerenja u vladu, koja je obilježena žestokim razmjene optužbi između, sada bivše, koalicijske partner DPS-a i SDP-a.

Sjetite se da je vladajuća koalicija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista (DPS), koji je na čelu s premijerom Milom Đukanovićem i njegovog mlađeg partnera, Socijaldemokratske partije (SDP), čiji je lider - Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić. Partnerstvo ovih snaga u vlasti traje od 1998. godine.

Premijer Milo Đukanović izjavio je da je vrhunac krize u odnosima između partnera u vladajućoj koaliciji (DPS-SDP), kaže da je ova vlada tehnička i da je nastavak njegova rada bio je politički racionalno donošenje odluka NATO-a o pozivu za članstvo Crne Gore. Prema tome, rekao je, i postavio pitanje povjerenja Vladi.

„Slijed političkih događaja pojačane nepovjerenje DPS-SDP. Takav kontradiktorno funkcioniranje vlasti sam pretrpio zbog dobivanja pozivnice za NATO „, rekao je Đukanović, dodajući da je određena ključno pitanje u odnosima sa SDP je pitanje u području teških ulaganja.

Đukanović je najviše zabrinjava je da je politička scena još uvijek ne provodi jasnu granicu između oporbe i vlade. Odnosi kriza u vladajućoj koaliciji ogleda, - rekao je premijer, a na funkcionalnost političkog sustava u zemlji. On je također podsjetio da je 2012. godine, Crna Gora je najstabilnija zemlja u regiji.

„Mnogo puta sam čuo slab optužbe da je potez koji će ugroziti vrh političkog dijaloga. To je tendenciozne, fiktivne procjene. Još nisam čuo mišljenje da bi značilo skriveni motiv za pokretanje povjerenja u vladu ... Jasno je da nakon ove sjednice bit će mjesta za one koji su navikli da se i vlada i oporba. Točnije, oni su na vlasti zbog praktičnosti koju donosi taj status, au isto vrijeme, potajno podržava sve one koji podrivaju autoritet, ne gledajući na posljedice koje će to donijeti Crnoj Gori, dodao je premijer

Čelnik SDP-a, Krivokapić je rekao da Ustav Crne Gore prepoznaje više od jednog ovlasti i tri.

U tom stanju, građanin je suveren. Sve to Vlada ne razumije. Ova Vlada inicira odvajanje parlamenta, tražeći novaka i ne parlamentarce. To je neznanje koje dovodi do korupcije ..., rekao je Krivokapić. Ja ću biti posljednji odustati kako bi zaštitili ono što ste stvorili, gospodina Đukanovića. Kad odu, ja ću ostati kako bi zaštitili ono što ste stvorili. Zato što vam je potrebno ime Crne Gore, Milom Đukanovićem, ali to ne bi trebalo utjecati Milom Đukanovićem. Osim toga, Milo Đukanović koji je stvorio povijesne stvari, u Crnoj Gori ... To je moja dužnost države, ni osobno, držati sve ..., dodao je.

Još jedna politička stranka - „Pozitivna Crna Gora” jučer je usvojila plan za prevladavanje političke krize, koji je dostavljen Vladi i oporbi, rekao je predsjednik stranke Darko Payovich nakon sjednice Središnjeg odbora.

Plan, uključujući i predložene opcije za koje će Vlada uključuje predstavnike oporbe na političkoj i stručnoj razini, u sastavu ministara i pomoćnika, koji će biti u stanju kontrolirati financijske tokove, zapošljavanja i socijalne sfere, a time i stvaranje uvjeta za fer i demokratskih izbora. Ti i drugi uvjeti plana, trebao bi biti dovršen u roku od 90 dana, u kojem slučaju će njegova stranka glasati za povjerenje u vladu.

Šef kluba zastupnika Narodne kongresa, Aleksandar Damjanović, izjavio je: ... sada dolazimo do prirodnog kraja ove vlade. Vlada je, rekao je, je završio svoj posao, bez obzira na rezultate glasovanja u parlamentu.

Damjanović je rekao da parlament sjede zastupnici, koji ne dobivaju odabrati najviše, prizivajući Đukanovića da Vlada sjediti predstavnici stranaka čiji legitimitet nije potvrđena u posljednjih izbora.

Crnogorska demokratska zajednica (HDZ), podupire inicijative koje nudi Pozitivna Crna Gora.

Činjenica da je od pozitivnih kolega identificirana kao mehanizam za jačanje države i stvaranja uvjeta za pripremu demokratskih i poštenih izbora odgovaraju stavovima i mišljenjima iz CDU.

„Interesi našoj zemlji i svi naši građani je važnija od bilo kakve osobne ambicije ili operativnog funkciji ... HDZ poziva sve parlamentarne stranke ... potvrđuju svoju političku odgovornost i ozbiljnost ... i kako bi se spriječilo nepredvidive i opasne političke scenarije i situacije. Mi ne i nećemo biti koristan, ili tzv Makedonski skripta ili ono što se zove ukrajinski. „Crna Gora treba koaliciju protiv našeg članstva u NATO-u, demokratske i slobodne izbore i vlade ... kao i političkim namjerama i odgovornost”

Zamjenika Liberalne stranke, ponovio je u današnjem raspravu, koja će podržati Vlada Mila Đukanovića. Predsjednik stranke Andrija Popović: Vanjski demokracija i nasilje nikad nije nikome ništa dobro nije donio.

Na sjednici, koja je zakazana za 11 sati, prebačen je na ploči, s obzirom na opskrbu Pozitivna Crna Gora. College, odlučeno je da će sjednica početi u 12.30 sati.

U međuvremenu, aktivisti Demokratske fronte organizirali prosvjed pred novom Skupštine u Podgorici.

Policija, zbog prosvjeda i zatvoren promet na dijelu avenije ispred parlamenta. DF aktivisti uvrijedio veleposlanike koji su bili u zgradi Skupštine. Izviždan i voditelj pozitivnog Darko Payovicha.

Knežević je rekao da je prosvjed će ići do posljednjeg sastanka. On je zahvalio sudionicima i vođa pozitivnog Darko Payovicha pitao da li je njihov prijedlog da se za razliku od Vlade.

Ako to znači da će se protiv vlade, mi vam podršku, ako ne, neće imati podršku DF ni ljude”, - rekao je Knežević.

Dodao je da su uvjeti koje je sinoć uvedene pozitivnu stranu nisu prihvatljivi za DF i pozvao svoje kolege iz oporbe koja je završila radnu skupinu i nastaviti prosvjede do formiranja prijelazne vlade.

U parku na suprotnoj strani ulice Estrada Skupštine sa zaslona je instaliran, koji se, kako je planirano, bit će emitiran prolazi sjednicu.

#VitoSergejevic

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: