učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Gotovi glasovanje o nepovjerenju u Vladi Mila Đukanovića

Nakon gotovo tri dana maratonskih rasprava, vlada premijera Đukanovića Mila dobila podršku u parlamentu. Odaziv od 62 zastupnika, uključujući i za potporu vlade su glasovali 42 prema 20 glasova.

Uoči došlo je do podjele među vladajućom koalicijom, koja uključuje Demokratsku partiju socijalista (DPS), koji je na čelu s premijerom Milom Đukanovićem i njegovog mlađeg partnera, Socijaldemokratske partije (SDP), na čelu s parlamenta Ranko Krivokapić.
Sjetite se da je za priznanje legitimne vlade, premijer je morao dobiti 41 glasova.

Tijekom tri dana rasprave, crnogorska javnost gleda nasilne dijalog, sada već bivši koalicioni partner DPS-a i SDP-a, posebice njihovim vođama, premijer Milo Đukanović i predsjednik parlamenta Ranko Krivopatichem.

Na kraju, Đukanović zahvalio SDP zbog činjenice da su radili zajedno u 18 godina. Pri tome stati na kraj daljnju suradnju s Krivopatichem, čija je stranka treba ići u oporbu.

Kao što je navedeno od strane premijera tijekom rasprava, on osobno, ako se ispostavi da Krivokapić nema većinu u parlamentu, će preuzeti inicijativu za njegovu smjenu, jer, kako je rekao, nema poznatih slučajeva u svijetu, kada je Sabor predsjeda onaj koji nije parlamentarna većina.

U međuvremenu, članovi „Demokratskog fronta” odbio sudjelovati u raspravi i pratiti na ekranu glasovanja montiranog ispred crnogorskog parlamenta. Stranka je tvrd stav protiv članstva Crne Gore u NATO-u i organizira, s tim u vezi, protestni pokret od rujna ove godine.

Izjavljujući da režim nije potrebno uvjeriti i eliminirati, „Front”, jer je prošle nedjelje organizirala je još jedan prosvjed ispred parlamenta, čije djelovanje, međutim znatno smanjen do kraja tri dana rasprave o povjerenju Vladi. Dakle, ako je prvi dan rasprave oporba je uspjela okupiti na skupu od oko 300 ljudi, drugog dana nije bilo više od 200, a do kraja glasovanja broj demonstranata je procijenjen samo nekoliko desetaka prosvjednika.

Presudnu ulogu odigrala u procesu glas oporbene stranke „Pozitivna Crna Gora”, podržan od strane vlasti prema europskim integracijama i ulasku u NATO savez. Za podršku vlade u posljednjem glasova, kao što smo pisali ranije, „pozitivan” i naklonio iz europskih partnera, na čelu s Zelene stranke u toku prošlotjednog trodnevnog sastanka u Briselu sa šefom stranke, Aleksandar Ražnatović.

Tijekom tri dana prije izbora, stranka je pod velikim pritiskom od ostatka oporbe, koji ju je optužio za izdaju.

Uoči prvog dana glasovanja „Pozitivna Crna Gora” ponudio svoj izlaz plana iz ove situacije, glavni stanje u kojem je stranka spremna poduprijeti vladu, bio ulazak opozicije u vodećim pozicijama ministarstava. Plan, međutim, nije bio prihvaćen od strane drugih oporbenih stranaka, optužila je „pozitivan” izdaju.

Milo Đukanović, u svom završnom govoru rekao da prihvaća uvjete „pozitivan” i spreman je pružiti oporba ministarskih portfelja, štoviše, spreman ponuditi i mjesto potpredsjednika Vlade, koji je odlučio ishod glasovanja o usvajanju izglasavanjem povjerenja u premijera uredu.

Tijekom posljednja dva desetljeća, crnogorski politika nije se praktički nema promjena u strukturi moći. Jučer, premijer, prihvatio ponudu „Pozitivna Crna Gora”, stvorio prvi presedan u stolici poziva predstavnike ministara opozicije.

Osim toga, on je priznao mogućnost održavanja referenduma o pristupanju Crne Gore u NATO-u, za obavljanje kojih snažno podržavaju Rusiju, kaže da, iako je crnogorski Ustav ne zahtijeva sastanak, međutim, ona nije to zabranjuju.

Odluka o održavanju referenduma će biti usvojen novi parlament.

#VitoSergejevic

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: