učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.




Lovćen: raj za neumorni i radoznali

Planine, oblaci i živo opustiti - to je ono što je Nacionalni park crnogorski Lovćen.

Što vam je potrebno za potpuni uranjanja u nirvanu? Dobro planinarenje boot, visoke kvalitete kamera i, naravno, luda ljubav prema crnogorskoj prirode (a to neće biti nikakvih problema, vjeruj mi). Brzo smo se okupili - a na način da zadovolji san.

Naravno, na cipele - podebljano izjave, upućene više stručnjaka za praćenje od znalaca, koji je upravo stigao u Crnu Goru na odmor. Park Lovćen - vrlo civilizirano mjesto koje možete kretati automobilom, s vremena na vrijeme, ostavljajući ga da se osjećaju potpuno jedinstvo s prirodom i udahnuti svježeg crnogorske vjetrove. To sve ovisi o tome gdje ste dobili, i koje su vaše potrebe. Ovdje možete provesti vrijeme među ljudima, a sve sami i daleko od civilizacije.

Lovćen - Crna Gora je srce, srž koja je poznatog nacionalnog parka. Ceste, zapliće obronci Lovćena, tradicionalan za tim mjestima serpentina, asfalt površine glatke i udobne, ali uske okreta i savija prilično strma. Stalno u borbi protiv napasti da se ubrza ili, naprotiv, da se opustite za volanom i oči utopio u fantastičnom krajoliku - to nije vrijedno radi, ponor ovdje ostaviti malo šanse. Brzina više od 50 kilometara, prema mišljenju turista - neozbiljan i izuzetno opasne odluke.

Lovćen može pohvaliti takvim raznolik biljni i životinjski svijet, priroda da znanstvenici još uvijek traže ovdje otkriti nešto novo i nepoznato. Dakle, ovdje raste legendarni crni bor, koji je dao ime zemlje. Ovo područje Crne Gore iz aviona čini se da je potpuno crna, u gustim šumama odjek jasne vodopada, planinskih potoka ring, spava tajanstvene špilje i tjesnacima. Životinje u nacionalne rezerve Lovćen žive na svod, tako da bude spremna za susret s divljih svinja, vuk ili lisica, ako uživite se u šumu.


Ako ste došli do Lovćena, svakako posjetite Ivanovska korito - jezero, odmara u krilu slikovitoj dolini (to je spojen na Cetinje serpentina). Jezero okružuju moteli gdje obavljaju bolesnika s problemima pluća i dišnih puteva imunološkog rekonstitucije. No, možete ostati ovdje i kao turisti - privatni sektor u Crnoj Gori u takvim područjima obično čine mala i vrlo pristupačnim cijenama bungalovima.

Lovćen, kao i svi planinskim područjima, su izuzetno vrijedne arhitektonske spomenike: pravoslavne crkve i starim selima. Ovdje morate posjetiti samostan Sv Preobraženja i planinskog sela Njeguši koje je grob Petra Njegoša, vladar zemlje, uglednog političkog i crkvenog reformatora, filozofa i pjesnika. Mauzolej sa svojim pepelom je na svom vrhuncu Jeziorsko vrhu, kod kapele Petar Cetinju.

Najam drugi dom u Crnoj Gori u sezoni nije uvijek lako, ali u planinskim područjima smještaj je uvijek na raspolaganju, i mogućnosti za rekreaciju i zabavu ni na koji način ograničen u odnosu na plaži područje. Dakle, ako ste u nedoumici Lovćen je pogodan za - Ne brini. Do mora s Lovćen dugo i teško.




Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: