učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crna Gora ima najgori sustav zdravstvene zaštite u Europi

Crna Gora je na posljednjem mjestu na listi 35 europskih zemalja procjene zdravstvenog sustava. Analiza je provedena na uputama, posebno, Europska unija (Indeks Euro Health Consumer 2015).

U 2015. godini, Crna Gora poboljšao rejting 23 poena pokazateljima 2014. godine. Međutim, kao što je navedeno, to nije dovoljno da se presele iz posljednje mjesto.

U izvješću se navodi da je Crna Gora - zemlja koja ima samo 650.000 stanovnika, a zbog relativno malog broja građana, reforma može se izvršiti u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Isti izvještaj navodi da je pozitivan trend se objašnjava činjenicom da je korist od Crne Gore donio velikim priljevom ruski kapital, koji je u vrijeme pisanja ovog teksta, je „pod prijetnjom sankcija protiv ruskih kapitalista, nakon zauzimanja Krim.”

Zemlja ima samo 650.000 stanovnika, što omogućuje brzu stupanja na snagu reforme zdravstva.

Nizozemska je bila i ostala zemlja koja ima najbolju zdravstvenu njegu u Europi i jedina od zemalja sustava, koji po prvi put u posljednjih 11 godina, mjerenje ovog indeksa stekao više od 900 bodova.

Osam zemalja (Nizozemska, Švicarska, Norveška, Finska, Belgija, Luksemburg, Njemačka i Island) zabio više od 800 bodova od vrha u 1000. Iza njih na ljestvici, s malom razlikom, Danska, Švedska, Francuska i Austrija, koje iz raznih razloga nismo u potpunosti postigao ovaj rezultat.

Od bivših jugoslavenskih republika vodi Sloveniju na 15. mjestu, a slijede je Hrvatska na 16., Makedonija na 18. i Srbija s 30 sjedećih mjesta.

EHCI analiza nacionalnog zdravstvenog sustava temelji se na 48 pokazatelja, među kojima su područja kao što su prava i informiranje pacijenata, prevencija bolesti, zdravstvenu zaštitu, rezultati liječenja, opsegu i raspon usluga i korištenja farmaceutskih proizvoda.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: