učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crna Gora dobila 44 bodova za korupciju, Rusija - 29

Transparency International Korupcija Percepcija rang predstavljena u zemljama Indeks percepcije korupcije (CPI) u svijetu za 2015. godinu. http://www.transparency.org/cpi2015

Ocjena sastaviti godišnje od 1995. godine, a prikazuje procjenu razine korupcije percepcije analitičara i poduzetnika. Što je niži rezultat, to je viša razina korupcije. U usporedbi s ocjenom 2014, Crna Gora porasla je 2 boda i sada je 44 bodova njegove procjene. Rusija na ljestvici također porasla za 2 boda i njegova procjena je sada 29 bodova.

Analitičari iznenađeni položaju Grčke, koji je porastao na ljestvici po 3 boda, na 46 bodova, unatoč činjenici da je zemlja i dalje pod pritiskom financijske krize u 2014. godini.

U osnovi, balkanske zemlje se nalaze u istoj rejting grupe: Procjena korupcije Makedonije - 42, Turska - 42, Srbija - 40, Bosne-i-Hercegovine - 38, Albanija - 36, Kosovo - 33. CPI za Hrvatsku je ocijenio 51 bodova, Slovenija 60 boda.

Najviše stope više od 80 bodova su skandinavske zemlje i Finska, kao i Nizozemska, Švicarska, Luksemburg, Njemačka, Velika Britanija. Najniže stope manje od 30 bodova - Azerbajdžan, Kazahstan, Kirgistan, Ukrajina, Tadžikistan, Uzbekistan i Turkmenistan.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.