učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Zimska priča

Danas imamo drugačiju Crnu Goru. Nije poznato obala i hladne i snježne sjever. U ovoj ima svoju jedinstvenost - samo da ode pod palmama, au 3 sata možete ići na skijanje. Od Budve do Žabljaka na karti Googlemap samo 190 km. Brojke u tekstu - su koordinate.

Ovaj put ćemo ići na Žabljaku kroz grad Nikšić. Ovaj put vam ležerno vožnja oko Boke i uživati ​​u spektakularnom pogledu na grad Kotor, Perast, Orahovca, Risan. One moraju zapamtiti da je u većini dijelova ograničena brzina na cesti od 40-50 km / h. Slijedeći kružnim pokretima (42,496153, 18.654785) izlaznu uzbrdo. Nakon nekog vremena na desnoj strani je mali promatranje prljavštine palube, na kojem se zaustaviti. (42.519401, 18.680530) s pogledom na uvalu je fascinantno.

Nakon prijevoja nekoliko tunela i cesta ide na ravnom potezu. Lijevo i desno, u podnožju planine, nadkrivena usamljene kuće. Tu su već sve hladnije. Nakon nekoliko kilometara skrenite desno na znak Nikšić - Podgorica. (42.733267, 18.601675)

na ulazu u Nikšić. U daljini se može vidjeti planinske padine već. (42.752557, 18.814087)



Tipična Crna Gora ... Cesta i čovjek s pištoljem.

„Zmija Cesta vijuga ....” Uoči već možete vidjeti planine. Usput, cesta je jasno granatiran, posuto granita čips. Vožnja može biti prilično sigurni.

Ponašanje treba biti vrlo oprezan - desno i lijevo otvorene vrtoglavih pogleda. To pokazuje kako je temperatura mijenja - iznad snijega.

Planinskih vrhova se spava ... Izaći iz auta i tišina obavija tako viskozan da se čini - to može biti dotaknu, poput vune.

Ski spava kraljevstvo.

Potpuno razglednica pregleda.



Na ulicama Žabljaku (43.158016, 19,123897). Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 1465 m, a same prirode pretvorio se u osnovicu za zimske sportove.



Put do Crnog jezera je slična slici kraljevstva Berendey.


10 minuta vožnje od grada je poznat Crno jezero. (43.147279, 19.097080) stigli smo tamo dosta u sumrak, tako da sve izgleda prilično ozbiljan. Ali nevjerojatan.

Noću smo ostati u jednom od kampova u blizini Žabljaka. Vlasnik kampa - Milovan Michaud, voli ruski i otići bez poslastica i hrpu domaće rakije nije bilo moguće. Za goste michaud služi večera se sastoji od dijela ogromnog pastrve, kupus i krumpir. Sve ludo ukusna i zadovoljavajući. Dok je u potpunosti uronjen u lokalnom okruženju. Komunicirajte s vlasnikom, njegov brat, njegova majka, pa čak i rade Albanci. Za mene je važno da se osjećaju okus života. Da, to košta 6 eura po osobi. PS Šljivovica bez ograničenja.



Glava nakon čistu rakiju transparentan šljiva tako rano ujutro, možete nastaviti svoje putovanje. Ovdje je moje selo, ovdje je moj slatki dome!

Sada ćemo ići u smjeru jedne od najpoznatijih mjesta u Crnoj Gori, te u Europi - kanjon rijeke Tare.

Poznati most Dzhurdzhevicha (Đurđevića Tara most 43,150497, 19,295395) zima izgleda puno brutalnosti i veličanstven. Visina mosta je oko 170 metara! Neobična snijeg pribor za jelo pruža krajolik još nestvarno ...



Bolji povrat kroz Mojkovcu i Kolašinu. U nekim mjestima, cesta je gotovo na obali rijeke. To je vrijedno plaćati pozornost na izvanrednoj tirkizne boje vode.

Moroz. Sunce. Prekrasan dan. Udaljenosti nisu jako veliki, ali je potrebno staviti u dvostruko više vremena na putovanje, jer ćete biti svaki kilometar zaustaviti i fotografirati.

Do večeri, već natrag u toplom Budvi. Ako Žabljaku -12 je već 18 godina tada. Gdje da se zaustavi - vi birate!

#potapovfoto

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.