učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ulazak u NATO podržava 47 posto građana Crne Gore
pristupanje Crne Gore u NATO podržava 47.3 građana protiv države ulaskom u savez - 37,1%. Neodlučni sa stavom o ovom pitanju - 15,6 posto stanovništva. Ovi podaci rezultat su istraživanja provedenog u razdoblju od 19. do 24. siječnja 2016. agencije za istraživanje javnog mnijenja „Damar”.
Anketa građana o ulasku Crne Gore u NATO-u je provedeno na uzorku od 1100 ispitanika u 10 crnogorskih opština. Pokazalo se da, ako ovaj tjedan održati referendum o članstvu Crne Gore u NATO-u, 48,3% građana će glasati za, 35% - protiv. ne mogu jasno izraziti svoj stav - 16,7 posto.
Brojne studije provedene od početka lipnja 2015. do kraja siječnja 2016. pokazuju stalan porast građana podržava ulazak Crne Gore u NATO.
Ovo povećanje je, prema Vijeće za NATO članstvo, relativno sporo, ali stalno i kontinuirano. Naime, u proteklih osam mjeseci, udio pristaša ulaska Crne Gore u NATO porasla je za 5,7%.
U isto vrijeme, u tom razdoblju, udio protivnika je smanjen za 2,6 posto, a oni koji ga pronaći teško odgovoriti na 3,1 posto.
Usporedo s povećanjem razine potpore javnosti za članstvo Crne Gore u NATO-u, također je povećan broj onih koji smatraju da će zemlja postati članica NATO-a, bez obzira da li oni podržavaju ili ne veze.
Istraživanje, koje je održano u lipnju 2015. - 63,6 posto ispitanika izjavilo je da će Crna Gora postati članica NATO-a, u studiji siječnja ove godine, postotak porastao je na 76,3 posto.
Sve veći broj pristaša s obzirom na činjenicu da je Crna Gora do sada nije dobio službeni poziv za prijam u NATO, izjavio predstavnici komunikacija tima Vijeća NATO-u.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: