učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Treći zatvorenik iz Guantanama ne želi ići na Balkanu

Pentagon je objavio da je prekinuo zatvorenika Abd al-Aziz Abd Ali al-Suwaidi (dob 41 godina) iz Guantanama u Crnu Goru, kako započeti novi život. Kako Usmjerivači obavještava pritvorenik je tamo već više od 13 godina. Odluka da se može biti pušten i nema opasnosti je napravljen prije 6 godina.

Kao što je izvijestio američkog Ministarstva obrane, Tariq Mahmood Ahmed Al-Sawah, starosti 54, koji ima zdravstvenih problema, bio je prebačen u Bosni i Hercegovini.

Treći zatvorenik, Muhamed Bauazir, 35 godina, iz Jemena, u posljednji trenutak odbio da se ukrcaju na avion, i ostao u zatvoru u vojnoj bazi SAD-a u zaljevu Guantanamo na Kubi. Odluka da ga pusti je snimljena od strane američkih vlasti 2008. godine. Koja zemlja na Balkanu, to je bio poslan - nije prijavio. Prema zatvorenika, nije dobio na avion, što ne želi započeti novi život na Balkanu. John Chandler, odvjetnik zaključio, rekao je da je njegov klijent logika nije jasno, ali kupac treba razumjeti da je u emocionalnom stanju, a ne treba zaboraviti, jer je njegov klijent, Muhamed Bauazir uhićen u Afganistanu u dobi od 21 godina, održan u zatvor za 14 godina. Kao zatvorenik je rekao da ne može živjeti gdje nema rodbine, te se obvezuje da ide u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Indoneziji. SSCHA još nije uspjela složiti s tim zemljama za prijem zatvorenika.

Bauazir nekoliko godina započeo štrajk glađu u znak prosvjeda uvjeta u zatvorima i nepoznato kazne. Zbog štrajka zatvorenik glađu su hranjeni prisilno u zatvoru.

Službeni američki objavio je da je oslobađanje zatvorenika - vježbe Cilj predsjednik Amerike, a to je - zatvaranje zatvora. Međutim, to je spriječen od strane Kongresa, pa su u potrazi za državljane trećih zemalja koji uzimaju zarobljenike, s obzirom na činjenicu da je njihovo puštanje je odobren od strane američkih vlasti.

U 2003. godini, u zatvoru za održavanje međunarodnih terorista bili su 680 zatvorenika, prva serija od dvadeset zatočenika iz Afganistana stigli, bili su optuženi za umiješanost na strani islamskih ekstremista. Do 2006. je zatvor bio je 750 zatvorenika zarobljenih američkih vojnika i optuženi za sudjelovanje na strani Al-Qaide ili talibana. Do 2006. godine, imena zatvorenika u strogoj tajnosti, u travnju 2006. godine, Pentagon podnio popis zatvorenika iz 41 zemalja.

Zatvor je odredište za sadržaj uighur separatista da Amerika odbija dati CPR.

#EvaPatti

Izvor: kolektiv.me, wikipedia.org

Foto: wikipedia.org, dolazak zatvorenika u zatvoru u siječnju 2002. godine.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: