učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

21 S obzirom na roditelja pokrenuo postupak o odbijanju cijepiti djecu

Tijekom posljednjih nekoliko godina u Crnoj Gori i šire MMR cjepiva koristi „loš glas”, uglavnom zbog svojih navodnih veza s pojavom autizma u djece. To nas navodi na pomisao mnogih roditelja cijepiti svoju djecu ili ne.

Pomoć izdanje: MMR cjepivo (smanjene od boginja-zaušnjaka-rubele - trostrukog cjepiva protiv ospica, zaušnjaka (zaušnjaka) i rubeole.).

Među stanovništvom sve veći broj roditelja koji su, zbog svojih strahova, a plaćaju novac nego riskirati zdravlje svoje djece.

Istovremeno, profesionalna zajednica dođe u obranu MMR cjepiva, pozivajući se na činjenicu da je znanstveno istraživanje ima milijuni ispitanika jasno su pokazali povezanost između MMR cjepiva i bolesti kao što su autizam, astma, leukemija, dijabetes, Crohnova bolesti i drugih poremećaja koji često spominje u porukama anti-cijepljenja koji uzrokuju javnost da posumnja u njegovu učinkovitost.

Međutim, mnogi roditelji u Crnoj Gori su suočeni s dilemom, jer je u skladu sa zakonodavstvom zemlje obveznog cijepljenja djece protiv deset zaraznih bolesti. U slučaju otkaza obaveznog cijepljenja, roditelji ili skrbnici djeteta mora platiti novčanu kaznu, iznos koji se prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u rasponu od 100 do 500 eura.

Osim toga, postoje i neizravni sankcije, na primjer, dijete se ne može upisati u vrtić ili školu, kao i prema zahtjevima za njegov upis u obrazovne ustanove moraju osigurati liječničku potvrdu o dostupnosti cjepiva kod djece.

Prema inspekcije (državna ZA inspekcijske poslove) danas je identificiran 21 slučajeva kada pedijatri informirani medicinski pregled koji roditelji odbijaju cijepljenje ili ponovno cijepljenje djece. U vezi s tim, inspekcija pokrenula 21 slučajeva kršenja, međutim, do sada nije dobila odgovor od suda za kažnjavanje roditelja.

Metode i vrijeme cjepiva Crne definirani Pravilnikom o uvjetima i postupku prinudnog imunizacije i Kemoprofilaksa protiv određenih zaraznih bolesti. Do trenutka kad se beba će biti godina, mora biti cijepljena sastav kombinaciji živih cjepiva protiv ospica, zaušnjaka i rubeole, odnosno MMR.

Država kaže da cijepljenje treba obaviti do 12 mjeseci. MMR cjepivo može se pokrenuti u dobi od šest mjeseci do godinu dana, ukoliko se utvrdi postojanje epidemioloških indikacija za cijepljenje.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.