učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Banke su u porastu, a kredit kamatne stope ne padaju.

Crnogorske banke imaju priliku da povećaju kreditnu aktivnost i niže kamatne stope. To se može zaključiti iz činjenice da je u četvrtom tromjesečju prošle godine, domaći depoziti banaka bili veći kredit, kaže bankarski pravobranitelj Halil Kalač, komentirajući relativno velikog broja banaka na malom crnogorskom tržištu i skupih kredita.
Na crnogorskom tržištu ima 14 banke i šest mikrokreditnih financijskih institucija. Ove godine se očekuje da će pokrenuti drugu banku.

„Ako govorimo u brojkama, to je velik broj ispitanika. Ipak, potražnja za kreditima proizvoda je vrlo izražen i postojeći prijedlozi su skupi. Visoke kamatne stope i druge troškove povezane s uporabom ovih proizvoda, što ih čini puno skuplji u odnosu na EU ... „, rekao je Kalač.
Bez sumnje, on je rekao, dolazak novih banaka će povećati konkurenciju, što bi trebalo dovesti do stvaranja kvalitativno nove prijedloge u ovom sektoru.

„Interes za otvaranje banaka u Crnoj Gori, rekao je na omogućavanje okruženja za rad, mogućnost radi dobar posao za banke. Poticanje polje bankarskih aktivnosti uključuje visoke zahtjeve zakonodavstva, kao i korištenje lokalnih resursa za posao „, rekao je Kalač.

#VitoSergejevic

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: