učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Dostignuća, Goražde tvrđava

Na jednom od brežuljaka između Tivta i Kotora, na nadmorskoj visini od 453 metara, dobro prikriven austrougarska tvrđava. Konstrukcija se nalazi u blizini stare ceste Kotor-Cetinje. Morate voziti oko pet kilometara od Kotora, a zatim naglo skrenuti desno, nakon znaka „Tvrђava Gorazda». Također možete popeti pješice stazom iz sela Muo i uživati ​​u spektakularnom pogledu na Bokokotorski zaliv.

Garazhda Fort, izgrađen u 1884 - 1886 godina, jedan je od vrlo zanimljivih i neobičnih atrakcija Crne Gore. Tijekom izgradnje su korišteni najnaprednije inženjerske tehnologije i uspostavio najnaprednije oružje vremena. Nakon toga, tvrđava je više puta obnovljen i moderniziran.

Glavni dio strukture nalazi se unutar planine, a tlo vegetacija gradnja kamuflirana i savršeno uklopiti u okolni krajolik.

S velikom tvrđave gleda Kotor i Tivat i obrambena vatra vodila na udaljenosti dalje.

U tu svrhu, topovi su se nalazila u zgradi s kalibra 120 mm, koje su pokrivene oklopna kupola. Trenutno posjedujemo pištolj rastavljen, ali očuvana kupole i tračnice koje su korištene za podešavanje smjera. Savršeno očuvana i velika kupola, ponos tvrđave, koju je dizajnirao poznati njemački inženjer Hermann Gruson. Zahvaljujući ovoj konstrukciji, Goražde posada mogla dovesti kružni plamena raspon do 10 km i biti apsolutno siguran.

Promjer kupole oko 3 metra, a debljina ne manje od 10 cm. Tvrtka proizvodi mogu se rotirati za 360 stupnjeva pomoću mehanizma koji pokreće kretanje dva vojnika. Još je i vodio instrument. Zanimljivo je da je kupola je natpis koji je proizveden u tvornici Emilya Shkody. Bilo je osnovana pet takvih objekata, ali je ostao jedino postojeće. Zanimljivo je da, kako bi omogućile kupolu na tvrđavi, Austrijanci su morali izgraditi poseban željezničke pruge, koji je kasnije raširiti kao nepotrebno.

Tvrđava je okružen dubokim jarkom, prolazi na obodu tvrđave. Ostaci stupova na prilazima strukturi koja se koristi za pričvršćivanje dodatnog bodljikavu žicu.

Utvrda ima četiri grane - kaponir započete bombardirati neprijatelja u slučaju napada.

Glavni ulaz u tvrđavu se nalazi na sredini konstrukcije, dakle, ide niz stepenice razgranat u mnogim sobama i zgrada.

Trenutno, dvorac je vrlo dobro očuvan. Gradnja nije čuvano, to je relativno čist i svijetao, ali će to istražiti iznutra, morate biti pažljivi i uzeti svjetiljku.

C krovna konstrukcija, nudi zadivljujući pogled na Tivat, Kotor, Kotor Bay i okolne planine - Vrmca i Lovćen.

Iznenađujuće je da Goražde utvrda je izvanredan spomenik vojne arhitekture, to još nije pretvorio u popularnom muzeju i nije se adekvatno mjesto među najzanimljivije znamenitosti Crne Gore.

#potapovfoto

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: