učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

U Crnoj Gori su vlasti nekoliko pripadnika etničkih manjina

Uz takve izjave dali su nevladine organizacije „Građanska alijansa”, s obzirom na Ministarstvo za ljudska prava i nacionalne manjine. Studija ispitanih oko 7000 crnogorskih dužnosnika da pripadaju etničkoj skupini: 82,11% ispitanika izjasnilo se kao Crnogorci, Srbi 7,3%, a samo 1,3% od službenika - Albanci. Ako uzmemo u obzir situaciju u više detalja, Vlada zemlje u više od 100 Crnogoraca su samo dva Albanaca, sličnu situaciju među zaposlenicima nacionalne sigurnosti. Središnja banka je samo 4% zaposlenih izrazili prnadlezhnosti nacionalnih manjina, ali u posebnom protuterorističkim odreda ih uopće ne.

U „Građanska alijansa” vjeruju da su nacionalne manjine koje žive u Crnoj Gori, ima pravo na značajnije zastupljenosti u Skupštini i obschtinah gdje prevladavaju nad Crnogorcima.
U ovom trenutku, postoji tendencija smanjenja broja pripadnika nacionalnih manjina u vladi. Vjerojatni razlog za ovu pojavu - ne manifestacija nacionalizma, kao što možda mislite, i banalno kunachestvo, tako čest na Balkanu.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: