učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crna Gora se nalazi na 26. mjestu među 112 najjeftinijih zemalja za život u svijetu.

Prema istraživanju koje je proveo GoBankingRates financijskog savjetovanja, uzeo Crna Gora na 26. mjesto na listi od 112 za najjeftinije zemlje za život u svijetu.

„Crna Gora - mala zemlja nalazi se na jadranskoj obali graniči s Albanijom i Srbijom. Država, od oko 650.000 stanovnika, ima jaku poljoprivrednu i metalurške industrije, „- kažu istraživači.

Prema poduzeće, cijena korpe prehrambenih proizvoda u zemlji su među najnižima među 50 zemalja vodećih popis.

Ova analiza je objavio američki časopis Time. U izradi rangiranje zemalja u obzir lokalne kupovnu moć, indeks cijena robe široke potrošnje i usluga, vrijednost najam indeksa i vrijednosti indeksa namirnica.

Komparativna analiza cijena u zemljama studirao, s obzirom na vrijednost slične robe i usluga u New Yorku pokazuje da je cijena najma stanova u Crnoj Gori jeftiniji najam sličnih prostora u metropoli 88,8%, cijena prehrambenih proizvoda dolje 68,9%, a razlika cijene za lokalne robe u odnosu na SAD, što čini gotovo 61%.

Među balkanskim zemljama, vodeći poziciju na listi je Kosovo, koji je smješten na trećem mjestu rang objavio, nakon čega slijedi Makedonija - 10 linija i Bosna i Hercegovina je na 11. mjesto među najjeftiniji zemalja za boravak.



#VitoSergejevic



Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: