učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

S vrha planine možete vidjeti Skadarsko jezero, Durmitor, Lovćen

Ako posjetitelji žele pokazati ljepotu Crne Gore - odvesti ga u planinu. Velja gora - točno mjesto da se tako kaže, a od njegovog vrha možete vidjeti Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije, Durmitor, i još mnogo toga. Kada dođete do vrha, tamo je već zaboraviti na bolove u nogama i natrag, umor, ribane kukuruz, sve loše što je bilo u glavi neko vrijeme, do uspona na planinu. Ovdje su na vrhu - pogled na svu tu ljepotu, zovu po imenu - to je Skadarsko jezero, Durmitor-a, da li vidite Podgorica?

Postoji narodna legenda koja kaže da je vojvoda Vucsan Bulatović, dok je bio zatvoren u Skadru (Srbin.) (Ili alb Skadra. - Grad u Albaniji, na obalama Skadarskog jezera), vidio vrha brda Velja gora, nakon čega je zavjetovao, da, na vrhu ove planine, izgradili crkvu, ako ikada biti pušten. Tako je, prema legendi, na vrhu planine pojavio Velje gora Crkva Svetog Ilije, koja do danas se ide na puno ljudi, pogotovo 2. kolovoza -. Dan Svetog Ilije ..

Crkva je izgrađena u tri faze, prva faza u 1696, drugi - obnovljena i dovršena 1903. (godina je jasno navedeno na kamenu ispred crkve), treći - 2000. godine, crkva je prekrivena tri puta, tri gradsko. Prvi put crkva Sv Petra cetinjskog lit, po drugi put. - Mitrophan Zabrana, treći - Amphilochius Radović. Dok je crkva sagrađena, kako kažu u knjizi Vida Đurić Iz prošlosti Lješnjana ja Rovčana”, Vucsan Bulatovića i dva majstora svih vremena, živjeli smo u spilji. Na vrhu planine su tri špilje, smatra važnim špilja Vilina (Vilina pećina), prema legendi živio je vila, a ona je bila sestra vile sa Lovćena i Durmitora, koji se često letio da je posjeti, tako da u ovoj pećini tri vile su živjeli u isto vrijeme.

Na vrhu planine, nedaleko od crkve je lijepa šuma, gdje su mještani stavili stolove i klupe gdje možete sjesti i odmoriti, jesti nešto ukusno koji je donio sa sobom, ili da se pripremi, kao i mještani staviti i kontejnera za otpad, provedena struja , U ovom trenutku, iznenađujuće čist, nikad vidio papira i ambalaže od soka, nema otpada. Međutim, moramo imati na umu da je put do vrha planine tvrdi, sve postoji izvor vode - voda se mora uzeti, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog pojedinca.

Foto: Velja gora

#EvaPatti

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: