učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Crna Gora je prodao oružje za 29 milijuna $.

Prema Ministarstvu obrane Crne Gore u posljednjih deset godina prodao je oko šest tona streljiva i oko 47.000 jedinica oružja i druge vojne opreme.
Ukupan iznos za koji je prodano oružje i vojna oprema bila 29 milijuna $, od čega je u ovom trenutku prikupiti gotovo 25 milijuna.

Novac od prodaje te imovine mora biti prenesena u proračun Crne Gore i treba konzumirati strogo u skladu sa Zakonom o proračunu, rekao je Ministarstvo obrane zemlje.

Predstavnici ministarstva rekao je da je u posljednje tri godine, u skladu sa zakonom, ta sredstva su sastavni dio obrambenog proračuna i troši na modernizaciju vojske, a za provedbu partnerskih ciljeva usmjerenih na poboljšanje razine usklađenosti sa standardima zemalja - članica NATO-a.

Prodaje imovine nisu bitne za funkcioniranje vojske, uzimajući u obzir da većina tih resursa zbog starosti moraju se uskoro uništen.

Ministarstvo tvrdi da su različite vrste streljivo provedene su: puške streljivo, minobacačke troškove, artiljerijskih granata, protutenkovske mine, različite vrste eksploziva, municije za protuzračne artiljerije i pomorskih topova.

Od svih popisa oružja i vojne opreme su prodani u različitim vrstama malih oružja, minobacača i viškova različitih vrsta pušaka, oklopna borbena vozila M83 (BOV-1), oklopni izviđanje vozila BRDM-2 i tako dalje.

Prema ministarstvu, u 2006, višak streljiva pao za 80 posto, dok je suficit smanjen je za 79.

Preostalih 260 tona streljiva i oružja, koje je vojska ne treba se provoditi, a više od tisuću tona preostalih oružja će biti uništen.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.