učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.




Zašto Crna Gora 102 godina u ratu s Japanom

U povijesnim istraživanjima (i ne baš znanstveni) na literatura spominje činjenicu da Kneževina Crna Gora objavila rat Japanu u 1904, za potporu ruskog carstva u sukobu. Daljnji detalji su iscrpljene tako da Crna Gora nije mogla pružiti značajnu pomoć u Rusiju.

Online možete pronaći izvatke iz Port Arthur novinama „New Edge” od 27. ožujka 1904. godine u kojem se navodi da je „Crna Gora će organizirati odred dobrovoljaca koji su voljni sudjelovati u rusko-japanskom ratu ... Chet nekoliko stotina ljudi ... naoružani ... scimitars ". Postoje dokazi da je nakon dolaska volontera u ruskom paru je raspušten i poslao Crnogorce u različitim vezama, kako u zemljišne dijela i mornarice, a nakon rata, mnogi Crnogorci se vratio s nagradama.

Najpoznatiji crnogorski sudionici u rusko-japanskom ratu bili Filipp Markovich Plamenats i Ivan Yu-Popovich Lipovac. Crnogorski Filipp Plamenats - zauryad-zastava prvi Chita kozak pukovnija, kompletna George Knight. Tijekom rusko-japanski rat, on je bio više od 70 godina, ali sjećanja na kolege, starost nije utjecao na borbenu sposobnost vojnika. Jovan Lipovac je bio zapovjednik rusko-japanski rat, i dosta uspješan i slavio protiv drugih boraca, koji, međutim, ishod rata ne utječe.

Ruski-japanski rat završio potpisivanjem mirovnog sporazuma u Portsmouth. Crna Gora ne spominje u tekstu sporazuma ne. Najvjerojatnije, na sudjelovanje Crne Gore u ratu s Japanom jednostavno zaboravili. Dakle, Crna Gora i Japan je ostao formalno u ratu. Međutim, sve do 2006. godine, mnogi smatraju ovu činjenicu vjerojatno izmišljen, jer nitko nije vidio i sam dokument objaviti rat.

Međutim, dokument je vjerojatno, barem u Japanu vjeruju da je rat formalno nastavlja. Japan je pristao da prizna nezavisnost Crne Gore 2006. godine, samo ako je potpisan mirovni sporazum.

Zašto Japan Crna Gora ili ne staviti sve dok postoji Kneževine Crne Gore (1910), teško je reći. Možda zbog činjenice da je Crna Gora je prolazio kroz turbulentno razdoblje povijesti, koje je popraćeno promjenom u obliku državnosti i gubitak neovisnosti.

3. lipanj 2006 Odluka parlamenta proglasila neovisnost Crne Gore, u skladu s rezultatima referenduma 21. svibnja 2006. Dakle, Crna Gora postala neovisna subjekt međunarodnog prava (i, očito, povijesne nasljednika Kneževine Crne Gore) i mogućnost, pa čak i potrebno, da se nasele na neriješene probleme iz prošlosti.

Akiko Yamanaka, zamjenik ministra vanjskih poslova i posebni izaslanik premijera Japana, u srpnju 2006. godine, posebno je stigao u glavnom gradu Crne Gore, kako bi dobili službenu zabilješku na crnogorskim vlastima, u kojem formalna izjava da je rat između dviju država više. I završio najduži rat u 20. stoljeću, koji je uspio stupiti u 21. stoljeću.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov





Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: