učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Đukanović će voditi izaslanstvo na londonskom summitu.

Premijer Milo Đukanović će na čelu delegacije Vlade Crne Gore na ulaganja summitu u Londonu zemalja zapadnog Balkana, koji će se održati 22. veljače 2016. Summit je organiziran od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Na summitu će biti nazočni premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije.

Događaj će otvoriti ključne poruke predsjednika EBRD-a Sir Suma Chakrabarti i britanskim ministrom vanjskih poslova Philip Hammond. Nakon sastanaka na ministarskoj razini, političara, poslovnih ljudi i investitora će raspravljati o razvoju prometne veze, mogućnost razvoja obnovljivih izvora energije i programa privatizacije u zemljama zapadnog Balkana.

Na summitu, to će biti predstavljen SEELink tvrtku - inovativni regionalnu platformu za trgovanje vrijednosnim papirima se trguje na burzama u Bugarskoj, Hrvatskoj i Makedoniji, uz podršku EBRD-a. Na konferenciji u Londonu, očekuje se da će se pridružiti Srbiji i Sloveniji razmjenjuje inicijativu za jačanje regionalne integracije tržišta kapitala.

Također će razmotriti napredak postignut u proteklom dvogodišnjem razdoblju, u kontekstu investicijski potencijal i poslovanje - regija je to moguće, kako bi privukli izravnih stranih ulaganja i projekte prekogranične suradnje.

Sastanak je planiran u četiri sjednice formatu - premijera i tri zasebne tematske. Kao dio posebnog zasjedanja zemalja Zapadnog Balkana, premijeri sudionika bit će predstavljena investicijske potencijale i mogućnosti za suradnju.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem, također planira održati niz bilateralnih sastanaka s ostalim sudionicima u vrhu.

Investicijski Summit - to je prilika za sudionike, dužnosnika i predstavnika političkog i poslovanje - zajednica dodatno pokazati mogućnosti ulaganja raspoloživih za Crnu Goru.

Bilateralni susreti i razgovori o marginama samita također će pružiti priliku za promicanje vanjskopolitičke prioritete Crne Gore i stvarni napredak u smislu poboljšanja poslovanja - klimu, a također su dobar poticaj za daljnje približavanje u pogledu gospodarske suradnje između zemalja u regiji.

Ovo je drugi takav sastanak na vrhu na pitanje Zapadnog Balkana. Po prvi put EBRD investicijski forum u veljači 2014. godine okupio sve glave vladama u regiji.

Europska banka za obnovu i razvoj je prisutan u zemljama zapadnog Balkana još od ranih devedesetih, a danas je jedan od najvećih institucionalnih investitora u svim zemljama regije. Prošle godine je banka uložila oko 1 milijarde € u raznim projektima koji se odnose na energetsku učinkovitost, infrastrukture, poljoprivrede i podršku financijskih institucija.

#VitoSergejevic

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.