učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Poslovi u Crnoj Gori na ruskom: Postoji li mogućnost za pronalaženje pristojan posao?

Vila uz more ili udobnom stanu nije skupo za pogled na planine - to je, naravno, prekrasno. No, i dalje ćete jesti, ako ste se odlučili za podmirenje ovdje trajno. Tri glavne opcije:

- otvaranje ili nositi poslovanje

- rad na freelancing pozicije i zaraditi prihod od domovine

- tražiti odgovarajuće poslove u Crnoj Gori na ruskom

Što odabrati i kako stvari ispasti u praksi? Pogledajmo situaciju iz perspektive lokalnih russskoyazychnyh HR-agencija. Poslovni i slobodni - specifične teme, ali koji je još uvijek koristan kao profesionalni?

Početku da novi Zakon o strancima u 2015. godini ograničen poslodavaca u slobodnu distribuciju radnih mjesta (i sezonskih i trajnih) građanima drugih zemalja. Prvo treba uzeti u obzir lokalne kandidate. No, poslovni ljudi nerado provode vlade patriotske ideje i snažno zaobići ove točke, tako da uvijek možete probati. Poslovi za ruski u Crnoj Gori su prisutni i uvijek, ali neka se usredotočiti detaljnije o tome što je potrebno učiniti i što vještine imate.

Dakle:

- morate posjedovati srpskog jezika

- morate biti nadležan u turizmu ili uslugu (najvjerojatnije, bit će vam ponuđen posao u tim područjima)

Prednosti stranaca je da mještani ne spali sa željom da rade bez ograničenja, na tuđe strica. Obično su postavljeni od strane poznanika, te mjesta na kojima je potrebno orati i ostaviti ostale kandidate. Tako da slobodna radna mjesta u Crnoj Gori uvijek postoje na ruski. No, u području financija ili vladine agencije kako bi pronašli mjesto je nestvarno.

Ali nekvalitsirovannoy rad u sezoni puno: ugostiteljstvu, zabavljači, promotori ...

Stalni posao kandidata s posebnim obrazovanjem može se naći ovdje, previše: Crna Gora poštuje ruski menadžeri, marketinški stručnjaci, liječnici, programera, inženjera i kozmetičare. Postoje radna mjesta u Crnoj Gori, a za umjetnost i fitness instruktora vrlo cijenjena dobro.

Da, da bi dobili dozvolu za rad na burzi rada sada je postao složeniji, ali vas, ako imate dopuštenje, i neki oblik upisa u zemlji i može pasti u popisu i tražiti posao sami.

Dobiti radnu dozvolu u Crna Gora je spremna dostaviti sljedeće dokumente:

- izjava

- putovnica

- potvrdu da ste registrirani na mjestu prebivališta

- potvrdu o prebivalištu

- isprave o obrazovanju i staža

- druge isprave koje se nazivaju

U roku od 30 dana od vašeg zahtjeva će biti pregledani, a ako imate dopuštenje, možete sigurno sklopiti ugovor o radu. Imajte u naravi da je radna dozvola dolazi na kraju s ugovorom, ako se raskine radni odnos i traže nove poslove u Crnoj Gori, morate se ponovno registrirati.

Postoje određene kategorije građana koji ne trebaju dozvolu:

- osnivači tvrtke

- predstavnici pravnih osoba i pojedinaca koji rade na temelju punomoći

- Znanstvenici

- novinari s međunarodnom akreditacijom

- umjetnici

- tehničari trupa

- sudionici i ravnatelja

Plaće ovdje su male, između 500 eura i komunalije su prilično skupe. Ako se u ovom slučaju još uvijek je potrebno platiti za dugoročni najam stanova u Crnoj Gori, razmislite da li će se uklopiti u skromnih lokalnih proračuna.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.