učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Usvojio izmjene i dopune Zakona o strancima


Crnogorski parlament je 24. veljače usvojila nacrt izmjena i dopuna Zakona o strancima.

Izmjene i dopune Zakona o strancima predložiti brisanje članka 64 i 66, na uporabu koja, s gledišta poslodavaca, je sporno.

Konkretno, kontroverzni je prema članu 64. vladavine da dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, kao i odluke o sezonskom zapošljavanju stranaca izdaje se tek nakon primitka potvrde od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZ), da oni nemaju nezaposlenih zadužen zahtjevi na radnom mjestu, ili nezaposleni odustali od ovog posla. Iznimke su: direktori stranih društava registriranih na teritoriju Crne Gore, odnosno izvršni direktor stranih tvrtki koje su osnivači crnogorskih tvrtki, kao i strani državljani s visokom obrazovanju u rukovodećim pozicijama u takvim tvrtkama i privatnim poduzetnicima.

Članak 66. Zahtjevi iznijela u pisanju prijedloga radnih mjesta u Zavodu za zapošljavanje, a ako ne postoji razlog da ne zadovoljava, Ured izdaje potvrdu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva od strane poslodavca, te razdoblje važenja od 60 dana od potvrde.

Prvo, stupanje na snagu tih članaka odgođena je do 1. studenog 2015. godine, a sada njihov zahtjev za poništenje odobrenje godišnjih kvota 1. siječnja 2016..

Izmjene i dopune stupaju na snagu nakon objavljivanja u publikaciji «Službeni popis Crne Gore».

Na temelju materijala cdm.me mjestu

#Prutkov

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: