učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Ugljikovodika svađa između Crne Gore i Hrvatske je dobivanjem zamah

Hrvatski predstavnik u Europskom parlamentu Ruža Tomashich u raspravi o izvješću o Crne Gore u 2015. godini se žalili da je Crna Gora ostvarila dovoljan napore na poboljšanju odnosa sa susjedima. Podsjetimo, Ministarstvo zaštite okoliša Hrvatske pokrenula je javnu raspravu o projektima za vađenje ugljikovodika na crnogorskoj polici. Radi se o projektu u koncesiju na talijansko-ruski konzorcij sastavljen od Eni i „Novatek” tvrtke.

Ruža Tomashich je rekao da Crna Gora ne traži da se riješi granični spor s Hrvatskom, iako je poduzima korake za istraživanja i razvoj ugljikovodika u Jadranskom moru.

Crna Gora je prije pet godina dobila je prosvjednu notu Vladi Republike Hrvatske, koji je iznio zahtjeve za ograničavanje istraživanja i proizvodnje ugljikovodika, kao što su planirali održati na teritoriju izvan granica dogovorenih u 2002 crte razgraničenja dogovoreno u okviru Protokola o privremenom režimu uz južnu granicu.

Crnogorci dozvoljeno koristiti nafte i plina iz Jadrana, ali samo u svojim vodama, konačnih dimenzija od kojih nećemo znati sve dok rješavanju graničnog pitanja. " Tomashich dodan.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: