učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

19. ožujak će biti održan Sat za planet Zemlju

Ove godine, Earth Hour je zakazana za 19. ožujka, 20:30 u 21:30. Svatko može sudjelovati u međunarodnu manifestaciju isključivanjem kod kuće sve električne aparate u ovom trenutku.

Sat za naš planet drži za 9 godina, WWF, a svake godine u ovoj akciji sudjeluje više i više ljudi i organizacija. Bit događaja - da podsjeti svijet o klimatskim promjenama, te skrenuti pozornost na problem prekomjerne potrošnje električne energije. Tradicionalno, Earth Hour održava se zadnje subote u ožujku, ali ove godine organizatori su odlučili da ga premjestiti na tjedan.

Međutim, prema nekim znanstvenicima, prednosti takvog djelovanja je vrlo upitan, ali je šteta - je očito, jer se naponski vrhovi u gradskim mrežama može dovesti do oštećenja imovine, pa čak i nezgoda na elektranama. U situaciji s prilično nestabilnom crnogorske elektroenergetske mreže može samo savjetovati da se stvarno isključiti električne aparate prije događaja kako bi se izbjeglo njihovo oštećenje - Podgorica i neki drugi gradovi, također, izrazili su želju za sudjelovanjem u zemljišnim sat.

#homlessdog

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.