učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.



Kupnja nekretnine u Crnoj Gori:
troškovi, izračuni, porezi

Općenito se vjeruje da je kupnja nekretnine u Crnoj Gori vrlo jednostavna: postoje mnoge prednosti (posebice u svezi s najnovijim promjenama u zakonodavstvu koje strancima daju pravo na godinu privremenog boravka u zemlji), postoji nekoliko problema. Je li to doista tako? Kao iu bilo kojoj drugoj europskoj zemlji, kupnja nekretnine u Crnoj Gori dovesti će do velikog broja poteškoća s kojima se ne biste susreli u vašim roditeljima. Stoga, stručnjaci savjetuju radeći kroz realtor i kupuju stanovanje na preporuku.

Prednost za kupnju nekretnina u Crnoj Gori je rad stvarnih informacija i stroge kontrole nad agentom koji djeluje u vašim interesima.

Značajke stanovanja u Crnoj Gori:

- sve izračune koje morate provesti kroz banku, dok za prijenos sredstava nije važno je li ruski ili crnogorski.

- Bolje je otvoriti crnogorski račun - to je lako, a dokumenti zahtijevaju samo putovnicu.



- Komisija za prijenos iz Rusije ne može biti veća od 200 eura, cijeli iznos možete prenijeti izravno na račun prodavatelja.
- Potreban je preliminarni ugovor koji sadrži detalje, glavne detalje transakcije i opis objekta. Takav ugovor uključuje polaganje kolaterala (oko 10% vrijednosti). Ako se kupnja nekretnina u Crnoj Gori iz nekog razloga razbije nakon plaćanja naknade, ostaje kod vlasnika kuće, ali prodavatelj, odbija prodati, vratit će vam dvostruku sumu.
- Osnovni dokumenti - ovo je vaša putovnica i potvrda o vlasništvu stanovanja od prodavatelja.
- Potpisivanje konačnog ugovora o prijenosu vlasništva nad nekretninama u Crnoj Gori odvija se na teritoriju zemlje, a obje stranke ili njihovi predstavnici moraju sudjelovati.
- Nakon što izračunate cijenu, platite porez na promet (3% za danas kada kupujete sekundarnu nekretninu, taj se porez ne odnosi na nove zgrade). Imajte na umu da od primitka računa do vremena plaćanja ne bi trebalo trajati više od 2 tjedna - izračunavaju se daljnje kazne.
- Kad se prenesu novac za stan ili kuću u Crnoj Gori, plaćaju se porezi, moguće je podnijeti podatke sa katastarskim registrom kako bi se upisali drugi naziv vlasnika u registar. Kada se dokumentacija za kuću registrira, svi se kreću novom vlasniku (to će trajati oko mjesec dana).
- Troškovi koji prate i kupnju nekretnina u Crnoj Gori: naknada za registraciju, koja je polovica postotka troškova stanovanja, 3-5% ćete platiti realtoru i, ako je potrebno, do 500 eura odvjetniku.
- Porez na promet nekretnina u Crnoj Gori je 0,25% godišnje.

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: