učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Princ Charles i njegova supruga Camilla stigli 18. ožujka u Crnoj Gori. Ovaj posjet je bio drugi po redu. Charles posjetio Jugoslaviju u listopadu 1978., kad se sastao s predsjednikom Josipom Brozom Titom. Zatim, u 1978, zrakoplov je sletio s Prince Ujedinjenog Kraljevstva u Dubrovniku, gdje je upoznao vojnom stražom JNA, kao i jugoslavenske delegacije. Charles zatim ležerno šetati gradom, posjet lokalnom tržištu, prošao kroz stari dio grada (Stari grad Dubrovnik). Sljedeći grad bio je posjet Trogiru, a zatim planina Makljen, gdje je rekao princ da je ovo mjesto je bio jedan od najvažnijih bitaka partizani Tita protiv nacista. U Beogradu, u čast kraljevskih likova, to je bio banket.

Te je godine, osim posjetite Igalo (Herceg Novi), knez išao ulicama starog grada Kotora, uživajte u lokalnu okus. Po dolasku važnog gosta kraljevskog grada bio je ukrašen na odgovarajući način. Mnogi stanovnici grada izašao i toplo pozdravio princa od Velike Britanije. Charles je bio dobro raspoložen i odgovorio građani dobrodošli.

Dolazak kraljevske osobe je pokriven u lokalnim medijima, koji se može suditi kao opsežnog razgovora o tom važnom događaju. Fotografi posvuda prati britanskog princa i napravio brojne snimke.

Dolazak princa od Britanije u Crnoj Gori 18. ožujka nije bio politički, nosio je prijateljski. U Cetinju kraljevski sastali crnogorski predsjednik Filip Vujanović. Osim službenih dužnosti, koji se obavlja Charles i Camilla u vrijeme dolaska, kraljevska obitelj prizna Crnu Goru kroz ljude, kroz razne komunikacije. Za Prince je posebno pripremljen je maslinovo ulje iz maslina drevnog stabla masline, čija starost je oko 2000 godina.

Zanimljivo je da je u vrijeme komunikacije s Charles slikara u Cetinju, njegova supruga krenuo prema zgradi Muzičke akademije i držao lutku, koja je pala s djevojčine ruke. Usput, u Muzičkoj akademiji otišao je u rimskom Simović, koji sada obavlja s Londonskog simfonijskog orkestra, kao prva violina.

Video: Dolazak princa Charlesa u Jugoslaviju 1978. godine
Video: Princ Charles susret s Titom u Igalu



#EvaPatti

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: