učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.



Transakcija nekretninama u Crnoj Gori: da li na tržištu potonuo?

Čak i usred zime, analitičari predviđali slom crnogorskog tržišta: Nekretnine transakcije u Crnoj Gori zaista impresionira svojom nepovoljno za prodavača, i pojačanog priljeva posjetitelja u blagdana nije napravio manje tmurne prognoze. Turistički interes je porastao, iseljenici - spavao. Pravi potražnja za stanovanje u Crnoj Gori je u padu, u različitim regijama, figure od 10 do 20%. Ali kolaps nije dogodilo. Zašto? Odgovor je: zato što je Crna Gora Crna Gora i ruski kupac je i dalje posvećen njoj.

Prema istraživanjima runet, kupnji nekretnina u Crnoj Gori je dio aktivnih planova previše ruskih i građana CIS brinuti o potražnji kao takve, već gotove zgrade i stambene premije citiranih su mnogo manji. Usput, relativno skupo Budva i Bečići manje pate od drugih područja.

Kako sada upravlja transakcije nekretnina u Crnoj Gori? Samo koncesije. Naravno, prilično umorni od krize kupca već počela tražiti i izričite nelikvidnih sredstava - stekla i područja u planinama ili kod kuće bez komunikacije i oronuo stanovanja. Međutim, dobri objekti (nove kuće, mini hoteli, apartmani renoviranje) prodao široka. Koncesija za sada ne prelazi 5-7% od cijene, a prosječni iznos dosegao oko 85 ooo eura.

Pad ruske potražnje kompenzirala europskoj publici, koja, posebno, a čini skuplje prometu nekretnina u Crnoj Gori: ti kupci nisu bojali obalnih objekata s cijenom od 1700 evro.Proshly sezone bio je, naravno, u tom pogledu, skuplji - na primjer Budva je počeo od 2.000 eura po kvadratu. Koliko će više vremena da zgrabi iz takve lijepe torte, kao i na Jadranu, veliki i jeftin komad, teško je predvidjeti. Tisak čuo mišljenje da su Rusi, kao i ključnih kupaca, potrebno je stvoriti posebne uvjete, ali statistike pokazuju da je do sada vrlo malo ljudi spremni prevesti ovo u praksi je vrlo čest vijeće.

U ovom trenutku, pojednostavljeno za odobrenje boravka, ako ne, u stvari, ali psihički stimulira prometu nekretnina u Crnoj Gori. Budući da ne postoji minimalni prag, jeftini stambeni mogućnosti ići na tečaj. U skladu s time, prijedlozi na sekundarnom kućište će biti mala veličina i još mnogo toga. No, ulazak u Sjevernoatlantskom savezu, ti planovi mogu ispraviti: cijene će se prilagoditi prema gore automatski. Porasla na 0,25% poreza i poskakuju tečaja na oporavka tržišta također utječu ne onako kako bismo željeli.

Ukratko, Crnogorsko tržište je još uvijek prilično pozitivan, ali definicija je i dalje ključ.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.