učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Registracija stranaca u Crnoj Gori

Sve se mijenja, pa čak i tradicionalno gostoljubivi Crna Gora povremeno prilagođava stvarnosti ostalih. Međutim, značajno je registracija stranaca u Crnoj Gori danas se ne razlikuje od postupaka iz prethodnih godina. Postoje određena pravila koja se ne smije zanemariti, kako se ne bi stvorili sami i vlasnik imovine (bez obzira da li snimate nekretnina u Crnoj Gori u privatnom sektoru, ili žive u hotelu ili hotel) probleme.

Fokus bi trebao biti na 91 članaka novog crnogorskog zakona o strancima usvojenih u proljeće 2015. godine.

Dakle, prijava stranaca u Crnoj Gori:

- tijekom dana od dolaska morate pronaći policiju ili infoturistsky stavku i registrirati određivanjem adresu prebivališta. Ako se do izlaza, a zatim otići na policiju trebao biti prvi dan na poslu.

- ako je vaš stanodavac ima službeni status davatelja na nekretnine u Crnoj Gori usluga, dužan je dostaviti podatke o svojim gostima. To možete učiniti sami, samo imajte na umu da je kazna za kršenje ne ubraja vama, kao vlasnik hotela, apartmana ili stanova.

- ako niste povezani s dobavljačem, program mogu se prijaviti putem Turističke organizacije Crne Gore, u skladu sa člankom 95. Zakona o strancima.

- Registracija stranaca u Crnoj Gori uključuje unosom podataka u elektronskom registru.

- Boravišna pristojba iznosi cca eura po noći, u različitim regijama brojeva mogu biti različiti. Djeca mlađa od 12 godina te dužnosti ne naplaćuje.

Tu su i druge iznimke:

- Pacijenti klinike i rehabilitacijskim centrima;

- Crnogorski dužnosnici na privremeno s registraciju turističkog boravka;

- učenici i studenti obrazovnih institucija, uključujući i posjetiti zemlju kao dio grupne ture;

- sudionici festivala;

- sudionici sportskih natjecanja;

- vlasnici imovine i članova njihovih obitelji;

- tinejdžeri do 18 godina podliježu obvezi 50%

Ako zaboravite da se prijavite, a zatim na izlazu iz granici Crne Gore u bilo kojem trenutku možete provjeriti kroz središnji elektronički sustav. Registracija stranaca u Crnoj Gori je potrebno, a ako je prekršio to pravilo, onda postoji rizik da ili dobiti kaznu (oko 200 eura), ili primati novčanu kaznu i biti u pritvoru čekajući objašnjenje.

Vrlo česti slučajevi u kojima turisti unajmiti privatnu imovinu u Crnoj Gori, jednostavno ignorirati ovo pravilo, jer većina njih problem ne desi, ali sada pravila su postale strože inspekcije i još mnogo toga. Budite oprezni da ne pokvari svoj odmor u Crnoj Gori.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: