učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Europska integracija i suradnja s NATO-om postali su teme razgovora na sastanku koji je u radnom posjetu Chisinau, ministrom vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanovicha s premijerom Moldavski Pavel Filip, dopisnik IA Regnum.

Moldavski premijer rekao o skorom otvaranju Ureda za vezu NATO-a u Chisinau. To je, prema Filipu: „će olakšati suradnju s NATO-om, te će pridonijeti provedbi projekata uz potporu Saveza.” „Uvjereni smo da je Ured za vezu NATO, zajedno s Centrom za informiranje i dokumentaciju NATO-a u Moldaviji će doprinijeti razvoju javne diplomacije i izravne i objektivne informacije građanima o prednostima suradnje s NATO-om”, - rekao je.

Filip je također pozdravio otvaranje počasnog konzulata Crne Gore u Chisinau. To je, rekao je, „će igrati ključnu ulogu u jačanju bilateralnih odnosa u različitim područjima od zajedničkog interesa.” imenovan je počasni konzul Crne Gore u Moldova Andrei Stratanom.

S druge strane, ministar vanjskih poslova Crne Gore rekao je da njegova zemlja podržava „europski put” od Moldavije i da je spremna „pružiti pomoć i ekspertizu za postizanje tog cilja.”

Crna Gora ministar vanjskih poslova susreo se sa svojim moldavskim kolegom Andrej Galburom. Moldavski ministar je pozdravio „napredak Crne Gore u području euroatlantskih integracija”, te najavio otvaranje Chisinau za razmjenu iskustava.

„Zemlje koje su u istom smjeru, treba podržavati jedni druge. Ako vam je potrebna pomoć, mi smo tu da vam pomogne „- rekao je, pak, crnogorski diplomata. U zaključku, stranke izrazile namjeru da potpiše zajedničku izjavu u prilog „europski put”.

Izvor: Regnum IA

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: