učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Ruski veleposlanik u Crnoj Gori Sergeyu Gritsayu uručio prosvjednu notu zbog uhićenja crnogorskoj politici u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo. To je navedeno u press službi vlade.

Predstavnik Demokratske partije socijalista Crne Gore Miodrag Vuković je jučer privela na Domodedovo. Vuković je krenuo na Minsku, gdje je bio zatočen od strane sigurnosnih službi. Prema Vijestima, s obzirom na izvore, on je bio zatočen „zbog političkih razloga”. Zamjenik čuva u posebnoj prostoriji bez pristupa komunikacijama, vode i WC-om. Ubrzo nakon što je njegovo zdravlje pogoršalo. Kontaktirajte Vuković osoblje crnogorske ambasade mogao samo blizu ponoći. Nakon oslobođenja Vuković predložio da nastavi put prema Minsku, ali je političar odbio i deportiran u Crnu Goru.

U vezi s događajem, ruski veleposlanik u Podgorici bio pozvan u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore. Tamo mu je uručio prosvjednu notu protiv akcije ruskih vlasti. „On je ukazao na neprihvatljive postupke ruskih vlasti tijekom neopravdanog pritvaranja Vuković, kada dužnosnici nisu osigurale svoje osnovne životne uvjete, posebice s obzirom na pogoršanje njegovog zdravlja” - navodi se u vladinom priopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore traži da objasni postupke zašto ruskih vlasti. Prema crnogorskim vlastima, Moskva akcije „prekršio norme međunarodnog prava i pravila diplomatske komunikacije.”

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Serdzhan Darmanovich ranije optužio Rusiju da miješanje u politiku u zemlji. Prema njegovim riječima, ruski posebne usluge pokušao suprotstaviti tendenciju Crne Gore za prijam u NATO. Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su optužbe odnose se na želji da se opravda ulazak Podgorice do vlastitih građana NATO-a.

Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO-u uoči parlamenta zemlje ratificirale. Konačno, vojna jedinica Crne Gore pridružio nakon Protokola ratificiraju sve zemlje članice NATO-a.

Izvor: http://www.rbc.ru/rbcfreenews/592c1c0e9a7947e14fe65cf9

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: