učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Vlada Crne Gore odlučila je zabraniti ulazak u zemlju 149 građana Rusije i Ukrajine koji su uključeni u zbivanja u Donbass i Krim.

Restriktivne mjere dotaknuo Rusi, koji su „aktivno podržavaju politiku koja potkopavaju teritorijalni integritet, suverenitet i neovisnost Ukrajine.”

Prema publikaciji, na popisu sankcija uključuje, posebice, Zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin, ruski tajnik Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrushev, glava Čečeniji Ramzan Kadirov, biznismen Konstantin Malofeev i zamgensekretarya Ruska stranka „Ujedinjeni Rusija” Sergej Zheleznyak.

Podsjećamo vas da je 29. svibnja 2017 Ministarstvo vanjskih poslova preporučuje se dvaput razmisliti prije putovanja u Crnu Goru zbog rusofobija

U tom slučaju, crnogorski mediji ranije su izvijestili da je premijer Crne Gore, Duško Marković, bivši premijer Milo Đukanović i predsjednik Sabora Ivan Brayovichu, kao i niz drugih crnogorskih političara zabranjen ulazak u Rusiju u vezi s hit u listama sankcija Ruske Federacije.

Na pitanje da li je Kremlj zna ništa o navodnoj zabrani ulaska u ruski premijer i bivši premijer Crne Gore, kao i predsjednik Parlamenta zemlje, predsjednički pritisnite tajnik Dmitrij Peskov je rekao: „Ne, ne znam ništa.”

S druge strane, službeni predstavnik ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekao da crnogorski građani koji žele posjetiti Rusiju trebate saznati informacije o mogućnosti ulaska u ruskom veleposlanstvu u Crnoj Gori.

Zemlje NATO 19 Svibanj, 2016 potpisali protokol o pristupanju Crne Gore u savez. Crna Gora službeno je postala 29. članica NATO-a 5. lipnja.

Izvor - http://www.interfax.ru/world/564993

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.