učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Razlog za dobivanje dozvole boravka.
Najčešći baza, koja se koristi kada se kreće u Crnu Goru - zapošljavanje (u svoje tvrtke direktor), kupnja nekretnina, osposobljavanja na lokalnoj srednjoj školi, obitelj reunion.
Ja ću opisati najčešći način za dobivanje dozvole boravka - zapošljavanje. To se može podijeliti u 2 faze:
1. FAZA - osnivanje i registraciju pravne osobe (u jednostavnim riječima - otvaranje firme). Za otvaranje tvrtke zahtijeva odluku na temelju tvrtke, statutom i kopiju putovnice. Registracija tvrtke odvija u glavnom gradu Crne Gore - Podgorica, u opshtinah (tzv administrativno-teritorijalna jedinica u Crnoj Gori, kao što je naše područje) br uslugu registracije zastupanja. Za podnošenje dokumentacije za registraciju mora osigurati 2 ovjerene kopije putovnice, ovjerenu presliku rješenja na temelju tvrtke i Statutom. Uvjeravam te kopije mogu biti lokalnog suda ili javnog bilježnika, na certifikat košta oko 15 eura. Drugi dokument je potreban da bi središnja depozitarna zemlje, koji se nalazi odmah do registracije usluge, izdanu u 15 minuta, službeni naplata = 5 €. Ovi dokumenti treba da se stavi pod dovršene prijave za registraciju tvrtke. Isto tako, morate platiti državi. porezi -10 eura za registraciju i 12 eura za objavljivanje podataka o registraciji u lokalnoj službeni mediji - Sluzhbeni list. Potvrda o uplati mora se staviti pod priopćenju. Pa, trošak putovanja u Podgorici, oko 40 eura. Smatra se izjava ne više od 7 dana, ako su svi dokumenti pripremljeni točno. Po primitku rješenja o registraciji, što trebate učiniti print = 20-40 eura (ovisno o tisku). U budućnosti, više će morati otvoriti bankovni račun i staviti na temeljnoga kapitala društva od 1 eura (možete to učiniti sami ili povjeriti budućnost računovođa). Možete koristiti adresu iznajmljuje smještaj ili adresa ureda budući knjigovođa za adresu odvjetničko društvo.
2. KORAK - crtanje dozvola. Popis potrebnih dokumenata:
1. pisani zahtjev poslodavca o zapošljavanju stranih radnika (pismo od njegove tvrtke s pečatom i potpisom na crnogorskom jeziku).
2. Dokument o odgoju i obrazovanju (SSS ili diplomu s aplikacijama prevedeni na crnogorski jezik i nostrificated Ministarstvo prosvjete Crne Gore, odnosno potvrda o prijemu dokumenta na nostrification).
3. preslika putovnice s preslikom stranice na kojoj otisnut na ulasku u Crnu Goru.
4. dokaz o posjedovanju mjesto za boravak (ugovor o najmu stambenog prostora, ispravi naslov, itd).
5. Dokaz o dostupnosti postojanja, po stopi od 10 eura \ dan (morate otvoriti račun na lokalnoj banci, stavi ga 3650 eura, a da se izjave računa, a ne nužno novac pohranjen na računu trajno, a možete ih odvesti do sljedećeg dana).
6. Zdravstveno osiguranje za najmanje 30 dana (uzima samo od lokalnog osiguranja).
7. certifikat Health (certificate uzima u lokalnoj bolnici)
8. potvrda o nekažnjavanju (sa prijevodom na crnogorskom jeziku).
9. Odluka o registraciji tvrtke.
10. Potvrda o uplati naknade za upućivanje.
Rashoda i postupci - prevedeni iz lokalnog sudskog tumača, kao što su aplikacije za putovnicu i potvrde o nekažnjavanju će koštati 45 naplata eura za podnošenje dokumentacije za nostrification Ministarstva prosvjete Crne Gore, SSS = 50 eura, diplomom visokog obrazovanja = 150 eura, kada podnose dokumenti za nostrification izdati potvrdu o prijemu dokumenta, a to uvjerenje može podnijeti zahtjev za boravišnu dozvolu, bez čekanja na rezultate razmatranje. Zdravstveno osiguranje za 30 dana = 26-30 eura. Pomoć iz lokalnih bolnica = 35 eura. Naknada za upućivanje dobivanja dozvole boravka = 65 eura.
Sve gore navedene dokumente plasirao u lokalnoj policijskoj postaji, a na rukama se daje potvrdu o prijamu. Uz potvrdu o prihvaćanju dokumenata možete legalno ostati u zemlji. Rok razmatranja 20 dana. Dozvola vrijedi za jednu godinu uz mogućnost daljnjeg produženja. Nakon primitka boravišnu dozvolu potrebno je sklopiti ugovor o radu, otvoriti bankovni račun za tvrtku i staviti ga 1 euro od temeljnog kapitala, da se registriraju s porezom (ta pitanja su najbolje lijevo za računovođe).
Sada na pitanje mjesečne troškove. Ako ravnatelj uređen za njegova tvrtka radi puno radno vrijeme, minimalna moguća prema zakonu o 1 \ 4 oklade ili 2 sata dnevno, obavezno potrošnja (Službeni pristojbe) bit će 35 eura \ mjesečno. Za usporedbu, ovdje je primjer troškova, ako ne i za izdavanje boravišne dozvole, a nakon 30 dana ostaviti, poziv u Crnoj Gori (također vrlo popularan način da ostanu u Crnoj Gori, ali pogodan samo za ruske državljane) - svaki novi dolazak treba platiti tursbor novih 30 dana boravka ( to se može izbjeći ako je ovjeren ugovor o dugoročni najam), ali to je kao što sam napisao ranije 0,70 - 1 € \ dan ili 21-30 eura \ mjesečno + benzin ili nosioca usluge. Možda je više isplativo ako osoba seli u Crnu Goru jedan, ali obično više od jedne. Također je potrebno računovodstveni usluge će koštati 50 eura \ mjesečno (ovisno o računovođa) za obračun i prijenos poreza, podnošenje izvještaja.
Ukratko o dizajnu boravka za spajanje obitelji, uzimajući u obzir da je jedan od supružnika već imaju dozvolu boravka na osnovu zapošljavanja. Postupak je sličan, ali nema potrebe za pružanje dokumente iz stavka 1., 2., 7., 9. Popis dokumenata. No, zahtijevaju dodatne dokumente, kao što su potvrde brak sa prijevodom na crnogorskom jeziku i presliku dokumenta o odobrenja boravka supružnika \ a ili osobne prisutnosti. Mjesečni troškovi - ne.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.