učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Према члану 91. Закона о странцима у Црној Гори показује да странац који има визу или без визе у случајевима предвиђеним законом (на пример, безвизни режим) морају се регистровати на месту где намерава да борави (на сајту опсхтини). У четвртом делу чланка прописано је да странац из првог дела чланка, морају регистровати своје место боравка у Црној Гори у року од 24 сата од тренутка доласка на мјесто становања.

Према члану 92 Закона о странцима у Црној Гори је утврђено да ако странац ужива услуге лица која пружају смештај остати (давалаци смештаја), регистрација и одјаве су у обавези да спроведе такве особе у року од 12 сати од тренутка доласка на мјесто пребивалишта.

Члан 7 Закона дефинише такве особе за овог закона - привредних субјеката, правна лица, предузетници и физичка лица која врше туристичке активности, као и пружање туристичких услуга у складу са законима који регулишу туризма, укључујући и привредних субјеката, предузетника и лица која пружају смештај за накнаду, итд

Другим речима, правна и физичка лица, која легално баве у пружању смештаја за туристе, дужни су да их региструју сами у року од 12 сати, а они туристи који користе услуге "не Легалов" треба да води рачуна о регистрацији самостално и у року од 24 сата од доласка Црна Гора.

Став 1 члана 137, горе поменути закон предвиђа да странац који не региструје своје смештај у трајању до 24 сати од тренутка уласка у земљу може довести до административне одговорности у новчаном казном од 60 до 600 евра. У случају без регистарских боравка страних лица која су званично ангажованих у пружању туристичких услуга смјештаја, до 12 сата од тренутка његовог доласка, ови актери може довести до административне одговорности у реду: законског особа између 500 и 3.000 евра, а у исто време и одговорно лице у правном лицу од 150 до 500 евра; - појединац предузетник од 300 до 1.500 евра; физичко лице од 150 до 500 евра (члан 135 Закона).

хттпс://вк.цом/цлуб140082661

Фото: Радио Јадран

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.