učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Prema Zakonu o crnogorskom boravišne pristojbe (Zakona o boravišnoj taksi) tursbor, - iznos novca plaćen od strane osobe koja uživa uklanjanje stambene usluge je prebivalište u pružanju usluga putovanja objekata. Svaka vrijednost Opshtina tvrdi tursbora na svom teritoriju, tursbor određuje u rasponu od 0,10 do 1,00 eura po danu. Na primjer, u Ulcinju opshtine je 0,70 eura po danu, u Herceg Novom - 0,90 eura \ dan. Također, Zakon predviđa slučajeve u kojima tursbor nije plaćena ili plativa na popust (s odgovarajućim pratećim dokumentima). Među drugim slučajevima predviđenim: oslobođeni plaćanja, djeca do 12 godina starosti, kao i osobe koje namjeravaju boraviti duže od 30 dana; 50% popusta za djecu od 12 do 18 godina. Tursbor također ne plaćaju vlasnici nekretnina.

Dokumentacija za oslobođenje od tursbora za boravak duži od 30 dana, može poslužiti kao dugoročni ugovor o najmu nekretnina, uz potvrdu (notorialno u opštini ili sudu).

Potpuni popis slučajevima u kojima je to moguće osloniti se na oslobođenje od tursbora na crnogorskom jeziku - Boravišnu taksu NE plaćaju:
1) Djeca do 12 GODINA starosti;
2) lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama (slijepi, gluvi, distrofičari i dr) .;
3) lica upućena na banjska i klimatska liječenja , odnosno specijalizovanu rehabilitaciju OD nadležne ljekarske komisije;
4) lica Koja obavljaju poslove sezonske sa prijavljenim boravkom u turističkom mjestu;
5) lica Koja neprekidno borave u objektu ZA SMJEŠTAJ duže koncerna 30 DANA;
6) učesnici školskih ekskurzija, odnosno Učenici i Studenti čiji boravak organizuju SKOLE i fakulteti u okviru redovnih PROGRAMA, održavanja sportskih i kulturnih manifestacija;
7) Strani državljani Koji Su po međunarodnim konvencijama i sporazumima oslobođeni plaćanja taksa;
8) Strani državljani Koji organizovano, Preko zvaničnih humanitarnih organizacija, dolaze Radi pružanja humanitarne pomoći.
Iz lica Stava 1 ovog člana NE plaćaju boravišnu taksu ako podnesu dokaz o ispunjavanju uslova utvrđenih u istom stavu (članska map, potvrda SKOLE, ljekara, ljekarski uput i dr.).
Boravišnu taksu umanjenu ZA 50% plaćaju lica OD 12 to 18 Godina starosti i lica činiti 29 Godina starosti Koja Su Članovi međunarodnih Omladinskih organizacija i koriste usluge noćenja u omladinskim objektima ZA SMJEŠTAJ Koji Su uključeni u međunarodnu mrežu Omladinskih objekata ZA SMJEŠTAJ IYHE.
Opština može svojim propisom odrediti ja Druga lica Koja Su oslobođena OD plaćanja boravišne takse.

https://vk.com/club140082661

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: