učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Obvezni pristojbe poduzeća i poduzetnika komora Crne Gore 2018
Gospodarska komora Crne Gore, u svojoj odluci od 14. prosinca 2017. godine odobren iznos članarine za svoje članove u 2018., što je 0,27% od bruto plaće svih zaposlenih ili pojedinog poduzetnika. Način plaćanja obračunava se i isplaćuje gospodarske komore na svaku isplatu plaća radnicima.
Izuzetak od navedenog pravila su tvrtke i poduzetnici koji nemaju više od pet zaposlenika, ali su, prema istom odlukom, obveze na dan 30. lipnja 2018. da se plati jednokratno plaćanje u visini, godišnju članarinu u iznosu od 50,00 eura.
Informacije: U skladu s člankom 9. Zakona o Commerce odbora Crne Gore Crne, sve pravne osobe i fizičke osobe-poduzetnika koji se bave na području gospodarske aktivnosti u zemlji, automatski postaju članovi gospodarske komore, od dana upisa u jedinstveni registar domaćih gospodarskih subjekata u Crnoj Gori.

ODLUKA
O UTVRĐIVANJU OSNOVICE I STOPE ZA OBRAČUN ČLANSKOG DOPRINOSA ZA
PRIVREDNU KOMORU CRNE GORE ZA 2018. of age dobna

1. Članice Privredne komore Crne Gore (Privredna društva, Banke i druge finansijske organizacije, organizacije ZA osiguranje, preduzetnici i Drugi oblici organizovanja Koji obavljaju privrednu djelatnost na teritoriji Crne Gore), dužne Su da obračunavaju i plaćaju članski doprinos Privrednoj Komori Crne Gore (U daljem tekstu: Komora) po stopi koncerna 0,27%.
2. Osnovicu ZA obračun članskog doprinosa Komori Cine bruto zarade zaposlenih.
Članski doprinos se obračunava i isplaćuje prilikom svake isplate zarada zaposlenim.
3. Članice Komore Iz tačke 1. Ove Odluke koje imaju činiti pet zaposlenih, dužne Su da plaćaju Godisnje članarinu u paušalnom iznosu u visini OD 50,00 eura (slovima: pedeset eura).
Uplata se vrsi odjednom ZA cijelu of age dobna, najkasnije učiniti 30. Juna 2018. GODINE ...

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: