učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Legalizacija objekta u Crnoj Gori
objekata postupak legalizacije je izgrađena bez građevinske dozvole ili protivno propisima (uključujući pravila dopuštenih za izgradnju području) koje dopuštenja (u daljnjem tekstu - objekt bez dopuštenja).
sam fazi
Pravila i uvjeti za podnošenje zahtjeva.
uvjeti
Zahtjev za legalizaciju objekta bez dozvole, u skladu s odredbama Zakona Crne Gore o prostornom planiranju i gradnji, potrebno je dostaviti relevantne lokalne samouprave tijelo najkasnije do 15. srpnja 2018. godine. Relevantni organa, na primjer u Novom Herczegh je - Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju u Kotore - Sekretarijat ZA urbanističko, GRAĐEVINARSTVO i prostorno planiranje.
U praksi, ako osoba nema dodatnih pitanja prije predaje prijave, obrazac je moguće dobiti, ispuniti, napraviti mu potrebne dokumente i poslati na Građanskom birou opshtiny (analog našem centru upravnih usluga).
Navedena Rok za prijave je rok vrijedi za sve objekte koji su izgrađeni bez dozvole. Objekti bez dozvola, legalizacija koji neće podnijeti zahtjev u propisanom roku - ne može se legalizirati u budućnosti.
uvjeti
Pod izvještaju o legalizaciji potrebno je priložiti izvod (lista nepokretnosti) iz registra vlasništva nekretnina u Crnoj Gori (katastr nepokretnosti) s podacima o objektu bez dozvole i pregled stvarnog stanja izgrađenog objekta (organizacija stručnih premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta).
Lista nepokretnosti mogu se dobiti u teritorijalnom Crnoj odjela za upravljanje nekretninama (Uprava za nekretnine), podnošenjem zahtjeva.
Organizacija stručnih premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta - moraju se naručiti u ovlaštenom geodetskom organizacije.
Napomena: pregled stvarnog stanja izgrađenog objekta (organizacija stručnih premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta) - proces anketa sama i rezultati dokumentarni, može se usporediti s više jasno nam je tehnički inventar kuća, stanova i ostalih nekretnina ..
Dodavanje podataka o objekt bez dopuštenja u registar vlasništva nad nekretninama, što je preduvjet za podnošenje zahtjeva za legalizaciju.
Ako je objekt bez dopuštenja nije upisan u registar vlasništva nekretnina u Crnoj Gori, a zatim prije podnošenja zahtjeva za legalizaciju, prvo morate ga unijeti.
Upis u registar vrši se na temelju odgovarajuće primjene i ovjerena u istom registru istraživanja stvarnog stanja izgrađenog objekta (elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta).
Tada možete podnijeti zahtjev za legalizaciju prethodno navedenim uputama.
Kako legalizirati objekt bez dopuštenja, ona mora biti izgrađena prema planu gradnje i zemljišta (u DUP i slično), koji je bio na snazi ​​u vrijeme stupanja novog zakona Crne Gore o prostornom uređenju i gradnji na snazi ​​(14. listopada 2017), plan koji je usvojen nakon stupanja na snagu Zakona, ali prije donošenja Generalnog plana teritorijalnog planiranja Crne Gore, u skladu s planom, koji je usvojen na temelju ovoga Zakona.
Crna Gora Opće prostornog planiranja shema mora biti izvršena u roku od 3 godine od dana stupanja na snagu Zakona Crne Gore o prostornom uređenju i gradnji.
Iz navedenog proizlazi da je u prvoj fazi će se baviti pitanjima legalizacije objekata bez dozvola, koje su izgrađene u skladu sa zahtjevima iz razvojnih planova i korištenje zemljišta, a postupak za razmatranje zahtjeva za legalizaciju drugih objekata biti će odgođena do donošenja Generalnog shemi prostornog planiranja u Crnoj Gori.
Samo pregledajte postupak prijava će biti odgođen ako se otkrije položaj objekta na drugom zemljištu. U tom slučaju, sve do rješavanja sporova s ​​tla.
Faza II
Potrebne dokumente i tehničku dokumentaciju za daljnje odluke legalizaciju pitanju
Ako se zahtjev za legalizaciju podnosi stranice bez dozvole, koji je izgrađen u skladu s planom izgradnje i korištenja zemljišta, a ne postoje neriješena pitanja s kopnom, podnositelj zahtjeva će biti pozvani u idućih 120 dana kako bi osigurao potrebnu dokumentaciju za nastavak postupka legalizacije:
1. Dokaz o uplati ili namirenju pitanje odštete za općinskog poboljšanje zemljišta za izgradnju.
Približna izračun naknade, prema trenutnom rješenje od danas, za objekt bez dopuštenja od 100 m2 u području II u opshtine Herceg Novom - € 120 \ m2h100 = 12.000 €. Za ovaj iznos se dodaje 5% ako se odmah platiti, 20% kada su dijelovi. Platiti dio može biti odvojen do 120 mjeseci (10 godina).
2. Dokaz o uplati ili namirenju pitanje plaćanja posebnog naknade za priključenje lokalnih mreža vodoopskrbnog sustava regionalni na crnogorskoj obali.
Rekao je naknada potrebna za objekte koji se nalaze u opshtinah Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar, Ulcinj.
Prema važećem na današnje situacije, ova zbirka predmeta bez dozvole je 8 eura \ m2 - 8evro \ m2h100 = 800 eura. Plaćanje ove naknade mogu se podijeliti u do 36 mjeseci.
3. Projekt objekt sagrađen bez dozvole za objekte površine više od 200 m2, priprema sada licencirani za pripremu tehničke dokumentacije i izgradnja.
4. Izvješće o pozitivnom predmet revizije projekta je izgrađen bez dozvole za objekte površine više od 200 m2.
5. Zahtjev recenzent za potvrdu objekta, u skladu sa projektom objekta izgrađenog bez dozvole za objekte površine više od 200 m2.
6. Analiza testova za statička i seizmička stabilnost zgrade sagrađene bez dozvole područja do 500 m2, proveo je specijalizirana tvrtka i njegov iskaz na stabilnost i sigurnost objekta.
7. Analiza testa statička i seizmička stabilnost objekta izgrađene bez odobrenja područje veće od 500 m2, specijalizirana za poduzeće aplikacija i recenzent stabilnost i sigurnost objekta.
Napomena: Tu su i neki zahtjevi za laganih predmeta bez odobrenja površine 200 m2, koji su glavni i jedini prebivalište. S obzirom na činjenicu da je većina stranaca nije briga, oni nisu opisane, ali objašnjenje za to može dobiti individualno.
Odluka o legalizaciji
Na temelju dostavljenih dokumenata Odluke o legalizaciji, i to će se zabilježiti u registar vlasništva nad nekretninama.
Odluka o legalizaciji mora sadržavati upućivanje na obvezu donijeti izgled objekta u skladu sa zahtjevima propisanim za takve objekte izgradnju plan i korištenju zemljišta ili sa zahtjevima glavni arhitekta grada, ako takav plan nije dostupan.
Obveza donijeti izgled objekta u skladu sa zahtjevima da se izvodi do 3 godine od dana donošenja odluke o legalizaciji. Snimanje ovog dužnosti upisuju se u registar vlasništva nad nekretninama u dijelu utega.
Samo zapis tereta upisuje se prilikom odabira opcije plaćanja za komunalne opremanje zemljišta za izgradnju, i naknade za priključenje lokalnih mreža vodoopskrbnog sustava regionalnoj na obali dijelovima Crne Gore.
Apsolutno neće moći legalizirati objekte bez dozvole, koji se temelje na zemlje energije i transporta, zemljama posebno zaštićenim područjima i predmetima, zemljama vode fonda, itd
sankcije
U slučaju zahtjeva za legalizaciju objekta bez dozvole i nije proizvesti odluku o legalizaciji, u zakonskom roku, vlasnik objekta može dovesti do administrativnu odgovornost novčane kazne može se primijeniti na kaznu:
Od 5000 do 40.000 eura - za pravne osobe;
Od 1000 do 12.000 eura - za pojedinog poduzetnika;
Od 500 do 4000 eura - za pojedinca.
Samo za objekte bez odobrenja, u 2016. je povećan za 2 puta porez na imovinu.
Osim toga, Zakon je crnogorska o prostornom planiranju i gradnji, u slučaju zahtjeva za legalizaciju u propisanom roku, uvođenje drugog pod uvjetom da odobrenje, odnosno godišnju uplatu za korištenje teritorija, što će biti od 0,5 do 2% od prosječne cijene gradnje m2 u novim stambenim zgradama u Crnoj Gori u prošloj godini, po m2 objekta bez dopuštenja.
Primjer: Prosječna cijena m2 u novim stambenim zgradama u Crnoj Gori u 2016. iznosila je 628 eura, ako se izračuna da se objekt od 100 m2, a pretpostavljamo da je iznos uplate za korištenje teritorija će biti postavljena na 1%, iznos plaćanja za godinu je 628 eura. 628: 100 = = 6,28h1 6,28h100 = 628 eura.
Korištenje svih tih sankcija ne isključuje rušenje objekta o trošku vlasnika, u budućnosti.
Za osobne savjete o legalizaciji mogu žaliti na privatne poruke.
U ovom trenutku, već imaju praktično iskustvo prolaska prve faze postupka legalizacije, testira na licencirani geodetskog društva, i mi smo spremni da vam pomoći u uspješnom završetku u opshtine Herceg Novom, kao i, u posebnim ugovorom s inspektorima u drugim obliznjim opshtinah.

Pitanja mogu postavljati ovdje u grupama u VC ili facebook navedene u nastavku.

https://vk.com/club140082661

https://www.facebook.com/groups/576003786070166/

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: