učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Predsjednik Crne Gore Dusko Marković izvijestio je o alarmantnoj situaciji s migrantima, čiji se broj dramatično povećao, te o spremnosti izgradnje recepcijskog centra na granici s Albanijom.

"Razvili smo alarmantnu situaciju, povećanje protoka ilegalnih migranata iz Grčke preko Albanije u Crnu Goru ... Tijekom pet mjeseci ove godine registrirali smo oko 1.5 tisuća ilegalnih graničnih prijelaza, što je znatno više nego prošle godine i očito je da je problem Povećavamo svoje resurse, isporučili smo Europsku komisiju projekt ponovnog opremanja stare granične granice Jugoslavije na granici s Albanijom, koji bi mogao postati žarište za bolju kontrolu nad situacijom. Da bi se izbjegla rizike nosi veliki val migranata, kao što je to bilo u 2015, kada je hodala Crna Gora „- rekao je Marković.

Predložio je da zajednički napori država u regiji pomažu u borbi protiv migracijske krize, te dodao da je Podgorica razvila akcijski plan. Prema Markoviću, dogovor je postignut između Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore i Albanije na jačanju kontrole državne granice i razmatra se pitanje izgradnje drugog centra za prijam migranata u republici. Ranije, šef odjela za praćenje državne granice Crne Gore, Vojislav Dragović, izjavio je za nacionalnu televiziju kako službena Podgorica razmatra mogućnost postavljanja ograde bodljikave žice na granici s Albanijom kako bi spriječili ilegalni prelazak granica od strane migranata.

Službeno, "put Zapadnog Balkana" migranata zatvoren je 2016., no umjesto načina na koji su Grčka - Makedonija - Srbija - Hrvatska otišli u Europsku uniju kroz Albaniju, Crnu Goru i BiH.

Izvor: https://ria.ru/world/20180618/1522923233.html

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: