učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Crna Gora, u kojoj živi "vrlo jaki" i "vrlo agresivni ljudi", može postati uzrok rata trećeg svijeta zbog načela kolektivne obrane NATO-a, sugerirao je Donald Trump.

Načelo postojanja NATO-a, u kojem napad na jednog člana saveza uključuje ulazak svih drugih država u rat, može lako dovesti do rata u trećem svjetskom ratu, obećao je američki predsjednik Donald Trump. U intervjuu za Fox News istaknuo je hipotetski početak globalnog sukoba oko Crne Gore.

Tijekom razgovora predsjednika SAD-a i voditelja, govor se okrenuo Trumpovom stavu prema NATO-u. Američki predsjednik je potvrdio kako nema ništa protiv Sjevernoatlantskog saveza, ali je uvjeren da ostatak članica NATO-a mora "platiti za to", povećavajući udio troškova obrane nakon Sjedinjenih Država.

Slijedom toga, voditeljica je obratila Trumpu pitanju prikladnosti petog članka Sjevernoatlantskog ugovora. "Članstvo u NATO-u nameće obvezu ulaska u rat ako se napadne bilo koja druga zemlja. Idite na primjer Crnu Goru (Crna Gora je postala članicom saveza 2017. godine. - RBC). Zašto bi moj sin otišao u Crnu Goru kako bi je zaštitio od napada? "Upita voditeljica.

"Postavljam isto pitanje", komentirao je Trump. - Crna Gora je vrlo mala zemlja s vrlo jakim ljudima. Crnogorci su jaki ljudi, vrlo agresivni ljudi. Mogu se ljutiti i, čestitke, počinje treći svjetski rat! "- američki predsjednik izrazio je svoje mišljenje.

Pročitajte više na RBC:
https://www.rbc.ru/politics/19/07/2018/5b4fd8059a7947823939f842?from=main

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: