učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Uzroci prostitucije u Crnoj Gori

Crnogorski mediji još jednom okrenuti stvarnim temu prostitucije. Konkretno, Dan-line kaže da Crna Gora smanjila broj žena uključenih u kaznenim seks industrije u slučaju da država gospodarstvo raste, a žene imaju više mogućnosti za provedbu.

Direktor NVO „Crnogorski ženski lobi» (CŽL) Aida BB kaže da se ne zna koliko je žena na prostituciju u Crnoj Gori. Očekuje se da će većina seks industrija razvila u Baru i Podgorici. Poznato je da su djevojke uključene u prostituciju 13 godina i to je zabrinjavajući trend.

Treba napomenuti da je prema Zavodu za javno zdravstvo proveo istraživanje o rizičnim ponašanjem i HIV prevalencija među seksualnim radnicima u Podgorici i drugim gradovima, uz sudjelovanje 209 prostitutki, u Crnoj Gori, broj prostitutki u stotinama.

Žene koje su prisiljene na prostituciju ulica, često su žrtve nasilja. Njihova stvarna stoga varira od pet do nekoliko desetaka eura. Djevojke koje ulaze u svijet prostitucije u ranoj dobi, često ne mogu izaći iz njega zbog ovisnosti o drogama. Ponekad svodnici prisilno ubrizgava heroin djevojke. No, u Crnoj Gori, a ne lijekovi su glavni uzrok prostitucije i siromaštva.

Među uzrocima prostitucije u Crnoj Gori i nasilja i incesta. U tom slučaju, prostitutke ne može računati na policiji kao da se odnosi na agencije za provedbu zakona s takvim problemima se smatra ponižavajućim.

Prema CŽL prostitucije uspijeva na crnogorskoj obali, pogotovo u ljetnim mjesecima. Postoje slučajevi kada žene napustiti obitelj i doći na obali ljeti raditi u popodnevnim satima u buticima, kafićima, ali u večernjim satima pružaju seksualne usluge.

U organizacijama prava ženske vjeruju da je pristupanje Crne Gore prijateljskih vojno-političkih saveza može povećati iznos koji su uključeni u industriju seksa i lokalne žene priljeva velikog broja seksualnih radnika iz drugih zemalja. Aktivisti za ljudska prava odnose se na informacije u hrvatskim medijima, koji je izvijestio da je s dolaskom nosača američkog aviona u blizini Splita u gradu postao više prostitutke.

U kolovozu CDM je obaviješten da je operacija „Pink 3” održana je u Crnoj Gori u kojoj je osumnjičen za svodništvo Loznica, Mostaru i Bara su uhićeni. U kojoj je odveden u pritvor Željku Rolovich osumnjičen za organiziranje prostitucije. Ona koristi djevojke za pružanje seksualnih usluga u vilama, hotelima, jahti.

Također podsjećaju da je u 2013. godini policija je u toku operacija „Luka”, u kojoj je uhićen neki Milev Kilibarda i Sehada Medunjanin, koji je organizirao mrežu luksuza „jahta prostitucije” na crnogorskoj obali. Kriminalci koji su uključeni u mrežu žena iz Tivta i Kotora, kao građanin Srbije, čije usluge koristi bogatih poslovnih ljudi iz različitih zemalja, uključujući i one izvan Jadrana.

Eugene Novozhilov

#EvgenyNovozhilov

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.