učitavam...
На врх

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Sloboda ima svoju cijenu. Amerikanci vjeruju Crna Gora treba platiti da se pridruže NATO-u

„Naša vojska je svjestan da je sloboda ima svoju cijenu. Pitaj bilo kojeg vojnika ili veterana, „- kaže zapovjednik američke mornarice, bivši glasnogovornik Pentagona JD Gordon je u članku za The Washington Times.

„S obzirom da je u posljednjih nekoliko godina, čelnici NATO-a pristali pregovarati pristupanje Crne Gore kao član 29. Saveza, moramo se pitati o cijeni”, - kaže autor The Washington Times. (Prijevod Sve.me)

On nastavlja: „Iako mnogi Amerikanci nikad nisu čuli za maleni balkanskoj zemlji nastao od neovisnosti od Srbije 2006. godine, sada smo dužni da ga brani.”

Prije potpisivanja ugovora, Amerikanci su, međutim, su pozvani da se upoznaju sa zemljom.

„... to se redovito krivi za činjenicu da je on upravlja kazneno stanje, povremeno raspršiti masovne prosvjede, inspirirane Moskvi i organizirane kako bi se spriječilo zemlju da se pridruži NATO-u,” - piše o premijeru Opće Milom Đukanovićem. On također dodaje da je u nedavnoj prošlosti, Đukanović optužio Komisiju za borbu protiv mafije u Italiji za „organizaciju krijumčarenja cigareta, što je rezultiralo u oprao više od 1 milijarde $. Dobit je, prema dokumentima suđenja u Italiji i Švicarskoj. Jedini razlog zašto Talijani nisu uhićen - diplomatski imunitet. Uostalom, on je glava države”, - kaže u članku.
„Čak i više alarmantno”, on se odnosi na činjenicu da je”... Duško Jovanović - glavni urednik opozicionog lista Dan, ubijen je ispred njegova ureda u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici. Unatoč činjenici da je obitelj odvjetnik traži da sudski poziv gospodina Đukanovića, zahtjev je odbijen. "

„Ali čekajte, to nije sve ...”, nastavio generala.

„Balkan, uključujući i Crnu Goru, postali su jedan od glavnih trgovina oružjem centar u Europi. To je prirodna posljedica groznog rada unutarnje sigurnosti za dovoljno velike zalihe oružja naslijeđenih iz jugoslavenske vojske, što je dovelo do procvata crnog tržišta. To je ne čudi da je ovo oružje padne u ruke radikalnih islamista. Na primjer, nakon terorističkog napada na Charlie Hebdo u Parizu, prošle godine, francuske vlasti su zaključili da su strojevi „kalašnjikov” došao iz balkanskih zemalja, a to je samo mali dio od 4.000 oružja za vojne razreda isporučuje krijumčare u Francuskoj iz takvih područja kao Crna Gora. Građanin ove zemlje, 54-godišnji Vlatko uhićen je u Njemačkoj u ovom trenutku, kada je destilirana u Parizu automobil pun oružja i eksploziva u samo osam dana prije terorističkih napada. Slučajnost? „- pita Gordona.
„? ... sa svim tim nedostaci Crna zašto je NATO preuzima svoje obveze”, pita jedno pitanje, general, a zatim na njega odgovara, - ‘Zato što je alternativa još gore.’

On dalje objašnjava: „Budući da je Hrvatska primljena u NATO-u 2009. godine, jedini izlaz na more, u zemlji koja nije dio saveza imaju Crnu Goru. Sa agresivnim ruskog medvjeda, koji lovi i napad stvoriti carstvo, Moskva će ga voljeti kao drugi Kaliningrad. To je mali dio Rusije na Baltičkom moru, u sendviču između Poljske i baltičkih država, koje nastanjuju sovjetske građane nakon Drugog svjetskog rata. Kalinjingrad je vitalni vojna utvrda u samom središtu sjeverne bok NATO-a. "

„S obzirom na strateški položaj i status nesvrstane Crne Gore, zrele izglede za Vladimira Putina. I suprotno tvrdnjama Moskvi da širenje NATO-a prijetnja Rusiji, ovaj režim Putin je kriv u invaziji, a prijetnja aneksije susjednih zemalja, a ne obrnuto „, kaže Gordon.

„Dakle, proširenje NATO-a, uključujući balkanske zahtjeva - Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, kao i smisla. Isto vrijedi i za Gruziju i izlazom na Crno more”, - kaže planovi Saveza za bivšeg dužnosnika Pentagona.

„Ali ulazak u NATO ne može biti licenca ukrasti. Uz ispunjavanje vojnih standarda, Washington i Bruxelles bi trebali inzistirati na zadatak u državama Zapadnog demokratskih vrijednosti, uključujući i obveze za otvorenu vlast, slobodu govora, vladavine prava i borbe protiv korupcije ... „- članak govori.

U zaključku, opći je napisao: „... gospodin Đukanović mora biti poslana jasna poruka da NATO - nije zemljovid” slobodnog puštanja iz zatvora ". Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader primio 10 godina zatvora zbog primanja mita ubrzo nakon ulaska njegove zemlje u vojnom bloku. "
„Dakle, pristupanje Crne Gore u NATO-u bi trebao biti win-win, to mora biti učinjeno u kompleksu. Sloboda ne dolazi besplatno, „- zaključio je svoj rad sa zapovjednikom SAD ratne mornarice.



#VitoSergejevic

Ово је аутоматски превод.
Кликните овде да бисте прочитали публикацију на оригиналном језику.

Овај пост доступан је на следећим језицима: