učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Šetnja kroz gradove Crne Gore: Cetinje divno

Cetinje - je službeni glavni grad Crne Gore, iako u stvari administrativno život i glavne komercijalne i političke aktivnosti usmjerene u Podgorici. Prema tome, Cetinje ima odlične mogućnosti za očuvanje izvorne crnogorske atmosfera u rezidenciji predsjednika i mitropolita su ovdje.

Lokacija Cetinje sugerira da turisti nisu toliko izravno na obali, ali ovdje su ljudi dovoljno zainteresirani. Kretanje kada ga putovanja potrebno je Lovćena, grad se nalazi na istoku od toga. Međutim, daleko od mora samo po lokalnim standardima - s njim samo 8 milja daleko, a sam grad se nalazi na uzvisini među brdima, a značajno utječe na klimu. Ljeto i jesen su topla, zima je super u usporedbi s drugim regijama, ima dovoljno snijega. U jesen i proljeće kišovito.

Idi na Cetinju povoljno iz Budve (ovdje polaze autobusi), a ako ste došli ovdje u rano jutro, možete dobiti oko ovog malog gradića do večeri.

Od kolodvora, cesta vodi do starog grada, a ako vam se sviđa malo arhaične vjetrova ulicama, vidjet ćete mnogo zanimljiva, pa čak i biti u mogućnosti kupiti ručno izrađene suvenire unbanal.

Uvijek vrijedi posjetiti Cetinje, palača crkve i gradske vijećnice, izgrađen u 19. stoljeću, a nadimak biljar za prilagođeni dizajn. Ova kuća je bivša rezidencija Njegoša, bio je i policija, i soba za sastanke Senat i Zastupnički dom ured i ispis. Sada biljar smješteni izložba muzej posvećen aktivnostima Petra II Njegoša, njegovu stanju aktivnosti i kreativnosti.

Poznati Manastir Cetinje, Crna Gora pravoslavni najveći hram privlači hodočasnike iz cijeloga svijeta. Tu su svečano bogoslužje u dane kultnih vjerskih praznika, a odmah izvan samostana na vrhu planine je poznati mauzolej Njegoša, doći do mjesta gdje je potrebno da prođe razinu 461 i biti na visini od 1660 m nadmorske visine. U blizini mauzoleja je najbolji promatranje Crne Gore igralište.

Povijesni muzej, koja je ogranak u Cetinju, Crna Gora Nacionalni muzej prikazuje izloške iz paleolitika doba do današnjih dana.

Atrakcije Cetinje, kao i njegove infrastrukture, ne može pohvaliti velikim razmjerima, ali mnogi iseljenici koji kupuju nekretnine u Crnoj Gori, njihova pažnja ovaj grad ne prođe, a turisti s velikim zadovoljstvom iznajmljuje smještaj ovdje. Cijene su niske, situacija je mirna, a pogledi su doslovno božanski. Da bi ključne točke u naselju nekoliko kilometara.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.