učitavam...
Na vrh

Objavljivanje u zajednici "Crna Gora"

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Novi Zakon o strancima u Crnoj Gori neće raditi u ljeto 2015. godine

Ta je odluka donesena od strane vlasti kao odgovor na nezadovoljstvo poslovanje turističkih, zabavnih i restoran industrije. Dok je alarm zvučao crnogorskih gospodarstvenika, a ne strance koji novi zakon strogo ograničena na dobivanje sezonske poslove.

Stranci zakon, donesen u travnju 2015., obvezuje poslodavca u zapošljavanju stranih državljana za dobivanje uvjerenje da natječaj ne tvrde lokalni kandidata.

Poznato je da je cijela turistička industrija u Crnoj Gori se temelji na sezonski posao, koji su spremni da preuzmu stranih radnika, tako da je ovo inovacija je izazvalo pravu paniku u poslovnom prostoru.

Prema predstavnicima crnogorske poslovne zajednice, lokalne talent je mnogo manje konkurentna u odnosu na druge zemlje, jer ne pokazuju dovoljan interes u radu i inferiorni u odnosu na njih u smislu vještina. Osim toga, zahtjev za otvorenim radnim mjestima, oni su također znatno manje. Sezonski posao u Crnoj Gori, prema stručnjacima, privlači mnogo veći postotak stranih radnika.

U ovom trenutku, vlada je koncesija i odgodio primjenu zakona o strancima do kraja turističke sezone. Članovi Crna Gora poslovnih udruženja zahtijevaju hitno reviziju zakona, jer je, prema njima, je ugrožena cijela turizmu.

Ovo je automatski prijevod.
Kliknite ovdje da biste pročitali publikaciju na izvornom jeziku.

Ovaj je post dostupan na sljedećim jezicima: